Vandaag delen we een primeur. Dit is niet namelijk zomaar een taart, dit is het Koninklijke Pareltje onder de taarten. Een kleurrijk juweeltje waar je op elk moment van de dag van kunt genieten. Een voedzame bodem waarbij het amandel- en boekweitmeel geweldig samenwerken als een heus team en de zaden en pittenmix zorgen voor een stevige bite. Gevuld met een frisse vulling en gegarneerd met zomers fruit. Wanneer je je ogen sluit zou je bijna denken dat het zomer is!
De pure ingrediënten, smaken geuren en kleuren bevatten voedzame bouwstoffen voor lijf en geest waardoor het je niet alleen fysiek energie geeft maar ook mentaal, hoe mooi is dat?!
Stroop de mouwen maar op en ga ermee aan de slag!

Glutenvrij, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!Wat heb je nodig? Springvorm advies: ik heb een ronde springvorm van 18 cm gebruikt

Ingrediënten voor de bodem:
• 60 gr. Amandelmeel of hazelnootmeel
• 40 gr. boekweitmeel
• 40 gr. Zaden en pittenmix
• 3 Medjoul dadels
• enkele pecannoten of amandelen (gebroken)
• 1 el kokosolie (vloeibaar)
• 1 el kaneel of speculaaskruiden
• snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:
• 400 gr. Kokos yoghurt, Griekse yoghurt, kwark of soja yoghurt
• 1 el sinaasappelsap
• 3 el honing, agave siroop
• 1 tl vanille aroma of merg van een vanille stokje
• 4 gr. agar agar

*Agar agar gebruik je als geleermiddel en bindmiddel. Het is een vegetarisch alternatief voor gelatine. Agar agar is afkomstig van een alg. Agar agar poeder is wit, kleurloos en smaakloos. Je kunt dit kopen bij De Notenshop.

Aan de slag!
Bodem:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
2. Vet ondertussen de randen van de springvorm in en bekleed de bodem met een bakpapiertje.
3. Doe de droge ingrediënten voor de bodem in een mengkom en roer deze goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokosolie en dadels (in stukjes) toe.
4. Stroop de mouwen op en kneed een stevig deeg van deze prachtige ingrediënten.
5. Bedek vervolgens de bodem en de randen met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Hierdoor zal de bodem niet ‘bollen’ tijdens het bakken en strooi de peccannoten over de bodem.
6. Bak de bodem zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven en begin ondertussen met het maken van de vulling.

De vulling:
1. Roer de yoghurt los in een mengkom. Roer hier nu het zoetmiddel doorheen.
2. Breng agar agar in een beetje koud water onder voortdurend roeren aan de kook tot de agar agar helemaal opgelost is. Voeg dit mengsel beetje bij beetje aan de romige yoghurt toe.
3. Spatel dit vervolgens rustig door elkaar en dit mengsel als een Parelwit tapijtje op de afgekoelde bodem.
4. Zet de taart vervolgens in de koelkast zodat deze even op kan stijven.
5. Wanneer deze smakelijke Kanjer goed is opgesteven kun je het zomerfruit als topping decoreren. Maak er een feestje van!

Geniet ervan! Het is je van harte gegund!