Pompoencake met tahini en sesam

Dit pompoenbrood is zacht, kruidig en heeft een verrassende twist door de toevoeging van tahini. De sesamzaadjes bovenop geven een knapperige korst en maken het extra mooi om te serveren. Perfect bij een kop thee of koffie in de herfst, maar eigenlijk het hele jaar door lekker.
- Aantal porties: voor 12 personen
- Bereidingstijd: 10 min + 60-75 min baktijd
- Keukenbenodigdheden: weegschaal en een bakblik
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakevorm (ongeveer 25 cm) met bakpapier of vet deze goed in.
- Meng in een kom de bloem, baksoda, bakpoeder, zout en kaneel. Zet apart.
- Klop in een grote kom de olie, eieren, beide suikers, pompoenpuree, vanille en tahini tot een glad mengsel.
- Voeg de droge ingrediënten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar tot een homogeen beslag (niet te lang mixen).
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bestrooi met de witte en zwarte sesamzaadjes.
- Bak de cake in het midden van de oven in 60-75 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt. Als de cake te bruin wordt, kun je er wat aluminiumfolie op leggen.
- Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal het er daarna uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
















Opmerkingen (0)