Waanzinnige Woensdag: Crunchy choco's stracciatella voor €1,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

Opruim-Zondag: Chocolade pinda's 1000 gram voor maar €4,95! Klik hier!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: Producten met mega kortingen! Klik hier!

Pompoencake met tahini en sesam

0
(0)
Een smeuïge pompoencake met een vleugje tahini en knapperige sesamzaadjes, herfstig, hartig en onweerstaanbaar.
10 min. + 60 min. oventijd
Pompoencake met tahini en sesam

Dit pompoenbrood is zacht, kruidig en heeft een verrassende twist door de toevoeging van tahini. De sesamzaadjes bovenop geven een knapperige korst en maken het extra mooi om te serveren. Perfect bij een kop thee of koffie in de herfst, maar eigenlijk het hele jaar door lekker.

  • Aantal porties: voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 10 min + 60-75 min baktijd
  • Keukenbenodigdheden: weegschaal en een bakblik

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakevorm (ongeveer 25 cm) met bakpapier of vet deze goed in.
  2. Meng in een kom de bloem, baksoda, bakpoeder, zout en kaneel. Zet apart.
  3. Klop in een grote kom de olie, eieren, beide suikers, pompoenpuree, vanille en tahini tot een glad mengsel.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar tot een homogeen beslag (niet te lang mixen).
  5. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Bestrooi met de witte en zwarte sesamzaadjes.
  7. Bak de cake in het midden van de oven in 60-75 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt. Als de cake te bruin wordt, kun je er wat aluminiumfolie op leggen.
  8. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal het er daarna uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Vanille extract, Kaneel, Bakpoeder

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Sesamzaad gepeld
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,50

Sesamzaad gepeld
Sesamzaad gepeld
Speltbloem
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,09

Speltbloem
Speltbloem
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Mattisson Baking soda 300 gram
Mattisson Healthstyle
Waardering:
93% of 100
3,95
Your Organic Nature Zonnebloemolie 500 ml
Your Organic Nature
Waardering:
93% of 100
3,99
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
Kaneel gemalen ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95

Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel gemalen ceylon
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Niet op voorraad
Fijn zeezout
Zeezout fijn
Sesamzaad zwart
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,25

Niet op voorraad
Zwart Sesamzaad
Sesamzaad zwart