Als je een glutenallergie hebt, is dit een ideale pizza voor jou. De bodem van deze pizza is namelijk gemaakt van amandelmeel. Beleg de pizzabodem na het bakken met hetgeen jij lekker vindt. Dit kan bijvoorbeeld geitenkaas met vijgen zijn of geroosterde groenten.

Van dit deeg kan je twee pizza's van 18 centimeter doorsnee maken of één grote.

Wat heb je nodig?

  • Ovenplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de pizzabodem

Topping

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 150 gram mini mozzarella
  • 80 gram Parma ham
  • 12 zwarte olijven
  • 12 zongedroogde tomaten
  • verse basilicumblaadjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  3. Laat een blikje tomatenblokjes uitlekken in een zeef.
  4. Meng alle ingrediënten voor de pizzabodem met elkaar in een kom.
  5. Vorm van het deeg een of twee ballen. Leg dit op het bakpapier en rol met een ingevette deegroller uit tot een dunne bodem van 2 mm dik.
  6. Schuif de ovenplaat in de oven en bak de pizzabodem in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  7. Haal dan uit de oven en lepel de uitgelekte tomatenblokjes erop.
  8. Verdeel hierop de mozzarellabolletjes en de rest van de topping.
  9. Schuif een paar minuutjes in de oven tot de topping warm en de kaas gesmolten is.
  10. Garneer de pizza(s) met verse basilicumblaadjes.