Pittige pindakaas noedels

Het is een lekkere mix van zachte noedels, frisse paprika’s en een romige pindakaassaus die net die extra kick krijgt van de rode peper.
Met pinda’s en sesamzaadjes erbij is het niet alleen smaakvol, maar ook lekker crunchy. Perfect voor als je snel iets smakelijks wilt eten!
- Aantal porties: voor 2 personen
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: snijplank, mes, kom en een koekenpan
Bereidingswijze
1. Kook de noedels volgens de verpakking.
2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en rode peper. Snijd de paprika in blokjes en rode peper in halve ringen. Pers de knoflook en snijd de bosuitjes in ringen.
3. Doe een scheut olijfolie in de pan samen met één theelepel sesamzaadjes. Bak de paprika en twee derde van de bosui 5 minuten.
4. Meng in een kom de pindakaas met sojasaus, ketjap manis en water. Roer hierna de geperste knoflook en rode peper toe er doorheen tot een pindakaassaus.
5. Giet de noedels af en roer dit samen met de pindakaassaus.
6. Verdeel de pittige pindakaas noedels over twee borden en garneer met de overige bosuitjes, sesamzaadjes en pinda's.
Opmerkingen (0)