Perzikkoekjes
Verwacht jij binnenkort visite of heb je zin om bezig te zijn in de keuken? Probeer dit recept voor perzikkoekjes eens! Gegarandeerd een succes.
Baktijd wordt geladen...

Fan van perzik? Dan ben je vast en zeker ook fan van deze perzikkoekjes! Knapperige koekjes met een vulling van perzikjam en koekkruimels. Dat is pas lekker!
- Aantal porties: 16
- Bereidingstijd: 45 min. + 30 min. koeltijd + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, mixer, kwastje en keukenweegschaal
Bereidingswijze
Bereidingswijze koekjes
- Meng de boter, suiker, zout en eieren in de mixer.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een deeg.
- Bedek het deeg met folie en laat 30 min rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Maak balletjes van het deeg van ongeveer 15 gram en spreid ze uit op de bakplaat.
- Bak de koekjes 15-20 minuten tot de onderkant een beetje bruin is en het koekje zelf nog niet bruin is. Laat ze een beetje afkoelen.
- Maak een kuiltje in elk koekje met een klein mesje en bewaar de koekkruimels voor de vulling.
- Maak de vulling en vul de koekjeshelften ermee. Druk twee koekjes tegen elkaar aan om een perzikje te maken.
- Voor de versiering op de buitenkant; verdeel de melk in twee en kleur met gele en rode kleurstof. Gebruik een schoon kwastje om de koekjes ermee te kleuren. Rol de koekjes daarna in de kristalsuiker.
- Laat de koekjes drogen voor het serveren. Eet smakelijk!
Bereidingswijze vulling
- Maal de walnoten in de keukenmachine fijn. Verkruimel de koekjes.
- Verwarm de melk een beetje in een pannetje of in de magnetron.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling en vul de koekjes ermee.


Opmerkingen (0)