Perzik pancakes met pecannoten
Deze pancakes zijn makkelijk te maken en perfect voor de zomer! Lekker zoet en fris, maar ook gluten- en lactosevrij.
20 min.
Start je dag met een lekkere stapel pancakes. Deze pancakes zijn perfect voor de zomer! In het beslag zit namelijk perzik verwerkt, waardoor de pancakes lekker friszoet worden. De pancakes zijn gluten- en lactosevrij en makkelijk te maken. Je kunt ze goed invriezen en wel drie dagen bewaren in de koelkast. Nog lekkerder met wat gebakken perzik erbij en knapperige pecannoten!
- Aantal personen: 2 personen
- Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd en 15 minuten baktijd.
- Keukenbenodigdheden: mesje, beslagkom en een koekenpan.
Bereidingswijze
- Verzamel alle ingrediënten.
- Snijd de halve perzik in hele kleine stukjes en verbrokkel de pecannoten.
- Meng de eieren met de kwark in een beslagkom en roer hier de havermeel, bakpoeder, kaneel en ahornsiroop doorheen.
- Schep als laatste de pecannoten en de perzik door het beslag.
- Verwarm een koekenpan met goede antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Schep vervolgens een hoopje beslag in de pan. Zodra de bovenkant van het beslag begint te stollen en kleine bubbeltjes ontstaan draai je de pancake om. Ga zo door totdat al je beslag op is.
- Serveer je pancakes met wat extra kwark, (gebakken) perzik, pecannootjes en een beetje ahornsiroop.
Genieten maar!
Opmerkingen (0)