Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.4!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Palmsuiker - Hét Alternatief

4 reviews
Baktijd wordt geladen...
Palmsuiker - Hét Alternatief

Palmsuiker is een natuurlijke zoetstof dat gewonnen wordt uit de Arengpalm. De Arengpalm komt voornamelijk voor in Maleisië, Indonesië en de Filipijnen. De palmsuiker die in Nederland bekend is, wordt ook wel Gula Jawa (“Javaanse palmsuiker”) genoemd. De Gula Jawa is een icoon van de Zuid-Oost Aziatische keuken en is genoemd naar het Indonesische Eiland Java. Palmsuiker is een rijkelijk ingrediënt dat zowel diepte als zoetigheid toevoegt aan elke taart of andere zoetigheid. Palmsuiker dient hierbij als vervanger voor traditionele suiker. In vergelijking met gewone suiker is het iets minder zoet, bevat het meer nuttige voedingstoffen en heeft het een iets meer karamelachtige smaak.

Zuid-Oost Azië

In de Zuid-Oost Aziatische keuken is palmsuiker een veel voorkomend ingrediënt. Voornamelijk wordt deze natuurlijke zoetstof gebruikt om balans tussen zoet & zout te creëren (In Zuid-Oost Azië is vis vaak een stuk zouter). Palmsuiker komt in Zuid-Oost Azië ook vaak voor in snoepgoed en nagerechten.

Palmsuiker: gezond & lekker

U kunt palmsuiker op dezelfde manier gebruiken als uw normale tafelsuiker. Zowel op tafel, of als toevoeging bij een warm gerecht is palmsuiker een goed, lekker en gezond alternatief.

Maar hoe is het mogelijk dat palmsuiker een stuk gezonder is dan riet-/kristalsuiker? Allereerst is palmsuiker gezonder doordat het veel nuttige voedingstoffen bevat, waaronder:

  • Kalium
  • Magnesium
  • IJzer
  • Boor
  • Zink
  • Zwavel
  • Koper
  • Vitamines B1, B2, B3, B6.

Naast dat palmsuiker nuttige voedingstoffen bezit, bevat deze natuurlijke zoetstof minder calorieën dan traditioneel tafelsuiker. Nu is minder calorieën vaak al een goed teken, maar de suikers van palmsuiker zijn ook een stuk trager dan suikers van riet- en kristalsuiker. Het gevolg hiervan is dat suikers langzamer worden opgenomen in de bloedbaan, waardoor je bloedsuikerspiegel minder hoog is. Een lagere bloedsuikerspiegel geeft minder kans op Diabetes type II, dat steeds in meerdere mate voorkomt.

Al met al is palmsuiker dé alternatieve zoetstof voor de traditionele tafelsuiker. Stapt u al over?

Dit bericht is geplaatst in: Recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie