Makkelijk ontbijttaartje met chocolade en blauwe bessen

0 review
Dit is een recept voor een heel makkelijk ontbijttaartje met chocolade en blauwe bessen. Glutenvrij, makkelijk te maken, voedzaam maar vooral heel lekker!
5 min. + 35 min. oventijd
Makkelijk ontbijttaartje met chocolade en blauwe bessen

Ik ging weer aan de slag met sorghum meel. Sinds kort ben ik echt fan van dit meel en ik vind hem heel fijn is baksels. Samen met pure chocolade en blauwe bessen heb je heel snel een super lekker ontbijtje. Het taartje is glutenvrij, lactose vrij en vegan te maken. Zonder veel gedoe staat dit recept snel op tafel.

  • Aantal porties: Voor 1 taartje.
  • Bereidingstijd: 5 minuten + 35 minuten oventijd.
  • Keukenbenodigdheden: Ovenbestendig schaaltje en spatel.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden en zet een ovenbestendig bakje klaar.
  2. Prak de banaan fijn en roer hier de yoghurt en maple syrup doorheen.
  3. Meng samen met de meel, kaneel, bakpoeder en het snufje zout tot een beslag.
  4. Spatel de chocolade en blauwe bessen door het beslag en schep dit in het ovenbestendige bakje.
  5. Bak je taartje in 30 a 35 minuten gaar in de oven.

Geniet ervan!

Dit bericht is geplaatst in: Ontbijt recepten, Bakrecepten, Dieet

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn roze
Himalaya zout fijn roze De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Chocolade Druppels Puur 80%
Chocolade Druppels Puur 80% De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,75

Gemalen ceylon kaneel van De Notenshop
Ceylon Kaneelpoeder (100 gram) De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,25
Bakpoeder
Bakpoeder De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25

Sorghum Meel
Sorghum Meel De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 1,95

Ahornsiroop Biologische (250 ml)
Ahornsiroop Biologische (250 ml) We're Nuts About
4,95