Notenbrood
Notenbrood is niet alleen lekker, maar ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Met dit gemakkelijke recept zet je binnen een handomdraai een parel op tafel!
Baktijd wordt geladen...

Bereidingswijze (10 min + 45 min oven)
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Hak de noten grof.
- Roer de eieren met de kwark en de honing los.
- Meng het boekweitmeel, havermeel, bakpoeder en zout door het natte beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
- Schep 3/4 van de gehakte noten door het beslag en schep het beslag in de cakevorm.
- Verdeel de overige noten over het beslag en bak het brood in 40 a 45 minuten gaar.
- Laat afkoelen buiten de oven en laat grotendeels afkoelen voordat je het brood aansnijdt.
- Dit brood is goed in te vriezen en blijft 2 a 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel.
Ben je opzoek naar een lekkere variatie voor op het zelfgemaakte notenbrood? Ga dan voor toast met gegrilde geitenkaas! Zo maak je het:
Ingrediënten (1 persoon):
- 2 schijfjes geitenkaas
- 1 el + 1 tl honing
- 2 plakken peer
- Nootjes
Bereidingswijze (5 min + 10 min oven):
- Smeer 2 plakjes notenbrood in met honing
- Leg 2 plakjes peer op de broodjes
- Verdeel de geitenkaas en de overige honing over de peer
- Grill de broodjes voor ongeveer 10 minuten in de oven
- Garneer met de gehakte nootjes
Opmerkingen (2)