artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Mediterraanse stoofpot

Geplaatst op 11 september 2016 door De Voedzaak | 0 reacties

Het is september en dat betekend dat de herfst voor de deur staat. Tijd voor lekkere stoofpotten. Deze Mediterraanse stoof is heel geschikt voor het vroege najaar; de Ras El Hanout geeft hem een robuuste smaak, de gedroogde pruimpjes maken het heerlijk zoet en de pompoen zorgt voor een stevige bite. Pruttelen maar!

Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 200 gram kikkererwten (gewelt en gekookt)
- 300 gram pompoen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 3 tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 60 – 80 gram ongezwavelde pruimen (zonder pit)*
- 2 theelepels Ras El Hanout*
- Peper en (Keltisch) zeezout*
- Extra vierge kokosolie (niet ontgeurd)*

Bereiden:
1. Snipper de uitjes en snij de knoflook fijn. Hak de pompoen met schil en al in stukken en verwijder de zaden. Snij vervolgens de pompoen in gelijke blokjes van ongeveer 1 cm. Dat geldt ook voor de courgette en aubergine.
2. Verhit een eetlepel kokosolie in een grote pan en fruit de uitjes op laag vuur totdat ze mooi karamelbruin van kleur zijn. Voeg dan de knoflook er aan toe en bak deze eventjes mee. Doe vervolgens de pompoen, courgette en aubergine in de pan en snij dan de tomaten in grove stukken. Voeg die bij de overige groenten, roer het geheel goed door elkaar, doe de deksel op de pan en zet het vuur wat hoger, zodat de groenten kunnen garen in eigen vocht. Zodra het vocht kookt, kun je het vuur wat lager zetten.
3. Op het moment dat je met een vork door de pompoenschil kunt prikken is het stoven klaar. Nu is het tijd om de tomatenpuree, de Ras El Hanout en de gedroogde pruimen al roerend toe te voegen. Vind je de pruimpjes te groot, dan kun je ze natuurlijk in de voor jou gewenste stukken verdelen. Als het vocht is vermengd met de kruiden en puree ontstaat er een stevige stoofpot en is het klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!
Met deze maaltijd kun je eindeloos variëren. Kies in plaats van Ras El Hanout bijvoorbeeld voor komijn*, cayennepeper* of paprikapoeder*. Of vervang de gedroogde pruimen met gedroogde abrikozen*, rozijnen* of medjouldadels*.

* Deze ingrediënten zijn verkrijgbaar bij De Notenshop


Over De Voedzaak

Arianne Bakkenes is, naast coach in de jeugdhulpverlening, ook voedingsdeskundige, holistisch lifestylecoach, blogger en een enorme liefhebber van eten. Ze heeft zelf ervaren wat natuurlijke, onbewerkte voeding met je gezondheid doet en wil dat graag aan iedereen verkondigen. Met haar onderneming De Voedzaak geeft ze workshops op het gebied van gezonde voeding en schrijft ze bloggs over de kracht van puur natuur. Een feestje, bedrijfsuitje, borrel of een andere gelegenheid? Arianne verzorgt graag de verantwoorde 'bites'. Al haar maaltijden en hapjes zijn glutenvrij, E-nummervrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten geen dierlijke producten.

Deel dit artikel
Geef een reactie