Lion Cheesecake

3 reviews
Wanneer je gek bent op cheesecake en de welbekende lions repen moet je dit receptje een keer proberen. Een heerlijke crunchy bodem, een fluweelzachte vulling afgetopt met pure chocolade en gezouten popcorn.
45 min.
Lion Cheesecake

Dol op Lions én op cheesecake? Dan waarschuw ik je alvast! Deze grandioze creatie heeft het beste van allebei. Een glutenvrije lion cheesecake met een crunchy bodem waarin de smaak van de welbekende lion heel mooi tot z’n recht komt bedekt met een fluweelzachte vulling afgetopt met een combinatie van pure chocolade en gezouten popcorn, wie wil dit nou niet? De ultieme taart waar je gerust een feestje mee kunt bouwen! Glutenvrij, lactosevrij, vegan én zonder geraffineerde suikers te maken!

Aan de slag

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur en roer hier de pindakaas of de notenpasta en het zeezout doorheen.
  3. Spatel de rijstpops door het mengsel. Smelt vervolgens de pure chocolade au-bain marie en roer hier de het mengsel met de rijstpops aan toe.
  4. Ontpit de Medjoul dadels en snijd deze in kleine stukjes, voeg deze toe aan het mengsel met de rijstpops. Super lekker zo’n karamelachtige bite!
  5. Verdeel de rijstpops over de bodem van de springvorm en duw deze goed aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Schuif de springvorm de koelkast in en ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Doe de yoghurt, het zoetmiddel en naar wens de vanille-extract in een mengkom. Mix het geheel luchtig.
  7. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetje met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 9.
  8. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  9. Giet het mengsel over de bodem en zet het in de koelkast.
  10. Ga vervolgens aan de slag met het maken van de topping. Smelt de pure chocolade en de kokosolie au-bain marie.
  11. Ontpit de Medjoul dadels en snijd deze in kleine stukjes. Voeg deze samen met de overige ingrediënten toe aan de chocolade. Spatel het mengsel door elkaar en verdeel dit over de cheesecake als de vulling stijf genoeg is. Laat de chocolade nog even uitharden in de koelkast en geniet!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie