Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Linzer koekjes

0 review
Niks is feestelijker dan een set heerlijke linzer koekjes. Boterkoekjes gevuld met jouw favoriete jam, de perfecte versnapering!
Baktijd wordt geladen...
Linzer koekjes

De licht citroenige noot van de koekjes is een heerlijk samenhangende toevoeging. Ook kun je de koekjes eventueel vullen met speculoos, hazelnootpasta of caramel in plaats van jam.

  • Aantal porties: 15 koekjes.
  • Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiding + 3 uur wachttijd + 10-15 minuten baktijd.
  • Keukenbenodigdheden: Uitsteekvormpjes rondje koekjes, deegroller, oven, bakplaat met bakpapier, mixer, zeef en rasp.

Bereidingswijze

  1. Mix de boter en suiker tot een licht en luchtig beslag, ongeveer 3 minuten. Voeg het eigeel en vanille toe en mix tot dit openomen is.
  2. Voeg je bloem, amandelmeel, zout & citroenrasp toe en kneed tot een bal deeg net samenkomt.
  3. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen, vorm elk deel in een ronde plak en pak in vershoudfolie. Leg beide deegplakken in de koelkast en koel minstens voor 2 uur of overnacht.
  4. Rol je eerste deel deeg uit op een bebloemde werkbank, ongeveer 0.5cm dikte. Steek je eerste deel koekjes uit, ik gebruik een uitsteekvorm van ongeveer 5cmø en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg de plaat ongeveer 20 mintuen terug in de koelkast.
  5. Rol ondertussen je tweede plak deeg op dezelfde manier uit. Steek ook hier je koekjes uit, van dezelfde grootte. Pak nu echter een kleinere uitsteekvorm om een leuk vormpje uit het midden van je koekje te steken. Zo creëer je dat raampje waar de jam later doorheen kan komen. Leg deze koekjes ook 20 minuten in de koelkast.
  6. Verwarm je oven voor op 180c.
  7. Bak je gekoelde koekjes voor 10-12 mintuen of tot de randen net bruin beginnen te worden. Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, verplaats je koekjes daarna naar een koelrek om volledig af te koelen.
  8. Wanneer volledig afgekoeld, leg een theelepel jam in het midden van elk volledig koekje (zonder gat in het midden).
  9. Bestuif de overige koekjes (met gat) met poedersuiker, wees hier niet te zuinig! Plaats nu de besuikerde koekjes op de jamkoekjes en sandwich ze samen.
  10. Dat is het! Geniet ervan.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Koekjes recepten, Feestelijke recepten en getagged met Amandelmeel

Opmerkingen (3)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,99 Regular Price 9,95
 8,99/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,00
 9,20/kg
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
22,95
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,65
 1,65/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
Special Price 1,50 Regular Price 1,65
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
32,50
 1,30/kg
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,99

Niet op voorraad
Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,99
 3,98/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
49,95
 2,00/kg