Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Linzer koekjes

0
(0)
Niks is feestelijker dan een set heerlijke linzer koekjes. Boterkoekjes gevuld met jouw favoriete jam, de perfecte versnapering!
40 min. + 3 uur wachttijd
Linzer koekjes

De licht citroenige noot van de koekjes is een heerlijk samenhangende toevoeging. Ook kun je de koekjes eventueel vullen met speculoos, hazelnootpasta of caramel in plaats van jam.

  • Aantal porties: 15 koekjes.
  • Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiding + 3 uur wachttijd + 10-15 minuten baktijd.
  • Keukenbenodigdheden: Uitsteekvormpjes rondje koekjes, deegroller, oven, bakplaat met bakpapier, mixer, zeef en rasp.

Bereidingswijze

  1. Mix de boter en suiker tot een licht en luchtig beslag, ongeveer 3 minuten. Voeg het eigeel en vanille toe en mix tot dit openomen is.
  2. Voeg je bloem, amandelmeel, zout & citroenrasp toe en kneed tot een bal deeg net samenkomt.
  3. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen, vorm elk deel in een ronde plak en pak in vershoudfolie. Leg beide deegplakken in de koelkast en koel minstens voor 2 uur of overnacht.
  4. Rol je eerste deel deeg uit op een bebloemde werkbank, ongeveer 0.5cm dikte. Steek je eerste deel koekjes uit, ik gebruik een uitsteekvorm van ongeveer 5cmø en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg de plaat ongeveer 20 mintuen terug in de koelkast.
  5. Rol ondertussen je tweede plak deeg op dezelfde manier uit. Steek ook hier je koekjes uit, van dezelfde grootte. Pak nu echter een kleinere uitsteekvorm om een leuk vormpje uit het midden van je koekje te steken. Zo creëer je dat raampje waar de jam later doorheen kan komen. Leg deze koekjes ook 20 minuten in de koelkast.
  6. Verwarm je oven voor op 180c.
  7. Bak je gekoelde koekjes voor 10-12 mintuen of tot de randen net bruin beginnen te worden. Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, verplaats je koekjes daarna naar een koelrek om volledig af te koelen.
  8. Wanneer volledig afgekoeld, leg een theelepel jam in het midden van elk volledig koekje (zonder gat in het midden).
  9. Bestuif de overige koekjes (met gat) met poedersuiker, wees hier niet te zuinig! Plaats nu de besuikerde koekjes op de jamkoekjes en sandwich ze samen.
  10. Dat is het! Geniet ervan.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Koekjes recepten, Feestelijke recepten en getagged met Amandelmeel

Opmerkingen (3)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 9,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,75
 1,75/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,09
 2,09/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
32,95
 1,65/kg