Labneh met za’atar

0 review
Met dit recept maak je zelf heel makkelijk Labneh van Griekse Yoghurt!
Baktijd wordt geladen...
Labneh met za’atar

Een hartige yoghurt dip uit Libanon. Het woord Labneh betekend in het Arabisch ‘yoghurt’ en zie je tegenwoordig steeds vaker met allerlei soorten toppings! Serveer met heerlijk Libanees platbrood en je zet een topper van een borrelrecept op tafel! 

  • Aantal porties: 4-6 porties
  • Bereidingstijd: 10 min. + nacht in de koelkast
  • Keukenbenodigdheden: Bolzeef, pan, theedoek, plasticfolie

Bereidingswijze

  1. Pak een pan en leg hier een bolzeef op en leg in de zeef een schone theedoek
  2. Schep de yoghurt in de theedoek en dek af met plasticfolie, zet nu een nacht in de koelkast
  3. De volgende dag zie je dat de theedoek het vocht uit de yoghurt heeft opgenomen en hou je een roomkaas-achtige structuur over
  4. Meng het citroensap, 1 eetlepel za’atar, 1 eetlepel olijfolie en het zout door de yoghurt
  5. Rooster wat pijnboompitten goudbruin in een droge pan 
  6. Bereid het platbrood zoals vermeld staat op de verpakking 
  7. Maak de Labneh af met de toppings: gedroogde tomaten flakes, pijnboompitten, pistache stukjes en de overgebleven eetlepel olijfolie en za’atar
  8. Serveer met het platbrood en je kunt genieten! 
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Borrelhapjes recepten en getagged met Citroen

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Za'atar Kruidenmix
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,50

Za'atar kruidenmix in bakje
Za'atar Kruidenmix
100 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,50
 25,00/kg
9000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
139,95
 15,55/kg