- 100 gram amandelmeel
- 25 gram naturel eiwitpoeder
- 100 gram roomboter
- 4 eieren
- 75 gram suikervrije poedersuiker of erytritol
- 8 gram bakpoeder
- 100 ml sinaasappelsap
- Rasp van 1 sinaasappel
- 50 gram gedroogde cranberries
- 75 gram pistache stukjes
- 75 gram chocolade pistache druppels (kan ook suikervrije chocolade drops)
- 50 gram amandelen (geroosterd of naturel)
- 10 gram kaneel
- Snufje zout
- 5 gram gevriesdroogde frambozen
- Gesmolten chocolade pistache druppels
- Mixer
- Mengkom
- Weegschaal
- Spatel
- Tulband
- Oven
Koolhydraatbeperkte kruidige tulband
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram naturel eiwitpoeder
- 100 gram roomboter
- 4 eieren
- 75 gram suikervrije poedersuiker of erytritol
- 8 gram bakpoeder
- 100 ml sinaasappelsap
- Rasp van 1 sinaasappel
- 50 gram gedroogde cranberries
- 75 gram pistache stukjes
- 75 gram chocolade pistache druppels (kan ook suikervrije chocolade drops)
- 50 gram amandelen (geroosterd of naturel)
- 10 gram kaneel
- Snufje zout
- 5 gram gevriesdroogde frambozen
- Gesmolten chocolade pistache druppels
- Mixer
- Mengkom
- Weegschaal
- Spatel
- Tulband
- Oven

- Aantal porties: 10 punten
- Bereidingstijd: voorbereiden: 15 minuten | baktijd 60 minuten
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, weegschaal, spatel, tulband en oven
- Voedingswaarden per punt: 308 kcal | 12 gram koolhydraten | 10 gram eiwit | 28 gram vet | 3 gram vezels
Op zoek naar een feestelijke cake boordevol smaak, maar met minder koolhydraten? Deze kruidige tulband is een perfecte balans tussen gezond en heerlijk. Gemaakt met amandelmeel en eiwitpoeder als goede basis, op smaak gebracht met warme kaneel en de frisse toets van sinaasappelrasp en -sap.
De cake zit vol verrassende smaak: zachte gedroogde cranberries, knapperige amandelen, pistachestukjes en chocolade-pistachedruppels zorgen voor een rijke en decadente bite. Ideaal voor speciale gelegenheden, of gewoon als verantwoorde traktatie bij de koffie. Maak het helemaal af met een topping van gesmolten chocolade en gevriesdroogde frambozen voor een feestelijke touch!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C hete lucht en vet de tulband vorm goed in. Smelt de roomboter in een pannetje of magnetron.
- Voeg het amandelmeel, eiwitpoeder, sinaasappelsap, gesmolten roomboter, eieren, suikervrije poedersuiker en bakpoeder toe aan een mengkom en mix goed door. Voeg kaneel en snufje zout toe.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe en spatel dit goed door. Spatel het beslag in de tulband vorm. Bak de tulband eerst voor 45 minuten en dek daarna af met aluminiumfolie en bak voor nog eens 15 minuten.
- Laat de tulband volledig afkoelen en haal hem uit de vorm. Optioneel kun je de topping nog toevoegen.
Geef dit recept een beoordeling
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
Deel dit recept






















Opmerkingen (0)