Waanzinnige Woensdag: 4 soorten Notenstukjes met 25% korting! Klik hier!

 20% korting op gebrande noten! Alleen 25 & 26 juli   |  OP = OP

Koolhydraatbeperkte kruidige tulband

0
(0)
Geniet van een kruidige tulband vol smaak! Met amandelmeel, eiwitpoeder, kaneel en sinaasappel. Minder koolhydraten, maar volop genieten.
15 min. + 60 min. wachttijd
Koolhydraatbeperkte kruidige tulband
  • Aantal porties: 10 punten
  • Bereidingstijd: voorbereiden: 15 minuten | baktijd 60 minuten
  • Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, weegschaal, spatel, tulband en oven
  • Voedingswaarden per punt: 308 kcal | 12 gram koolhydraten | 10 gram eiwit | 28 gram vet | 3 gram vezels

Op zoek naar een feestelijke cake boordevol smaak, maar met minder koolhydraten? Deze kruidige tulband is een perfecte balans tussen gezond en heerlijk. Gemaakt met amandelmeel en eiwitpoeder als goede basis, op smaak gebracht met warme kaneel en de frisse toets van sinaasappelrasp en -sap.

De cake zit vol verrassende smaak: zachte gedroogde cranberries, knapperige amandelen, pistachestukjes en chocolade-pistachedruppels zorgen voor een rijke en decadente bite. Ideaal voor speciale gelegenheden, of gewoon als verantwoorde traktatie bij de koffie. Maak het helemaal af met een topping van gesmolten chocolade en gevriesdroogde frambozen voor een feestelijke touch!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C hete lucht en vet de tulband vorm goed in. Smelt de roomboter in een pannetje of magnetron.
  2. Voeg het amandelmeel, eiwitpoeder, sinaasappelsap, gesmolten roomboter, eieren, suikervrije poedersuiker en bakpoeder toe aan een mengkom en mix goed door. Voeg kaneel en snufje zout toe.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en spatel dit goed door. Spatel het beslag in de tulband vorm. Bak de tulband eerst voor 45 minuten en dek daarna af met aluminiumfolie en bak voor nog eens 15 minuten.
  4. Laat de tulband volledig afkoelen en haal hem uit de vorm. Optioneel kun je de topping nog toevoegen.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Dieet en getagged met Amandelmeel, Chocolade, Kaneel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelen wit ongebrand
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 7,25

Amandelen wit ongebrand
Amandelen wit ongebrand
Cranberry's heel
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,50

Cranberry's heel
Cranberry's heel
Cranberry's half
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 3,95

Cranberry's half
Cranberry's half
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,95

Amandelmeel
Amandelmeel
Wijnsteen bakpoeder (bio)
Bio
Wijnsteen bakpoeder (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 3,75

Wijnsteen bakpoeder (bio)
Wijnsteen bakpoeder (bio)
Amandelen wit geroosterd ongezouten
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,50

Amandelen wit geroosterd ongezouten
Amandelen wit geroosterd ongezouten
Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 13,95

Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
Erythritol
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,95

Erythritol
Erythritol
Greensweet Stevia Icing poedersuiker 225 gram
Greensweet Stevia
Waardering:
95% of 100
6,25
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
wei eiwitpoeder
Bio
Wei eiwit poeder (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 22,95

wei eiwitpoeder
Wei eiwit poeder (bio)
Kaneel gemalen ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95

Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel gemalen ceylon
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
Gevriesdroogde framboos crunch
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 4,50

Gevriesdroogde Framboos Crunch
Gevriesdroogde framboos crunch
Chocolade druppels pistache
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 11,95

Chocolade druppels pistache
Chocolade druppels pistache