Koolhydraatarme Choco & nuts cupcakes

4 reviews
35 min. + 20 min. oventijd
Koolhydraatarme Choco & nuts cupcakes

Zelfgemaakte cupcakes met een heerlijk laagje pure chocolade en krokante nootjes. Dat klinkt toch geweldig? Als ik zeg dat deze ook nog eens koolhydraatarm zijn, dan klinkt het vast nóg beter!

Bakken doe ik enorm graag, gebak eten ook! Binnen alle diëten mag er niet te veel gebakjes gegeten worden. Mij straf je enorm als ik binnen mijn dieet niet meer mag bakken. Daarom vind ik het altijd heel leuk om recepten te bedenken die suikerarm zijn. Op deze manier kunnen we af en toe toch even genieten van een gebakje zonder schuldgevoelens.

  • Aantal porties: 12 cupcakes
  • Bereidingstijd: 35 minuten bereiden + 20 minuten bakken
  • Voedingswaarde per cupcake: 206 kcal; 4,1 gram koolhydraten; 6,4 gram eiwit; 17,8 gram vet

koolhydraatarme choco & nuts cupcakes

Bereidingswijze cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht).
  2. Meng in een kleine kom het amandelmeel met de bakpoeder.
  3. Scheidt de eieren, doe de eiwitten in een grote kom en de eierdooiers in een kleine kom.
  4. Klop het eiwit stijf met een klein snufje zout. Zorg ervoor dat je kom vetvrij is.
  5. Pak de andere grote kom en doe daar de roomkaas, roomboter, whey, vanille extract en de kristal sweet in en mix dit voor een aantal minuten op de hoogste stand.
  6. Voeg beetje voor beetje de eierdooiers bij tijdens het mixen en zorg dat het goed wordt opgenomen in het beslag.
  7. Voeg tijdens het mixen op een lagere stand langzaam het amandelmeel toe en meng dit tot een glad beslag.
  8. Neem de stijfgeklopte eiwit en spatel dit voorzichtig door het beslag tot het een mooi luchtig beslag is geworden.
  9. Verdeel het beslag over de 12 cupcake vormpjes en bak deze af voor 20 minuten. Iedere oven is anders, dus hou zelf ook een beetje de cakes in de gaten en check met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. (Dit zie je door de satéprikker in een cakeje te steken, wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar)
  10. Laat de cakejes goed afkoelen op een rooster, in de tussentijd gaan we de chocolade en de stukjes amandel klaar maken.

Bereidingswijze chocolade topping

  1. Doe in een kleine koekenpan de ery bronze en laat dit al roerend smelten op middelhoog vuur.
  2. Als de suikervervanger gesmolten is bak je hier het amandelgruis voor een paar minuten in, goed roeren zodat de alles zich goed mengt.
  3. Schep de gebakken nootjes over naar een groot bord. Omdat dit bord koud is, koelen de nootjes sneller af en worden ze zo lekker krokant.
  4. Nu smelten we de chocolade, dit kan au bain-marie of met een magnetron. Zelf doe ik het met de magnetron, door de chocolade in kleine brokjes in een schaaltje te doen en deze te laten smelten op de gemiddelde wattage. Ik zorg ervoor dat niet alles al in de magnetron gesmolten is. De rest laat ik mee smelten door nog erdoor te roeren met een lepel tot alles gesmolten is. Wanneer je het te lang laat smelten in de magnetron, kan de chocolade te warm worden en mislukt het smelten. Hierdoor krijg je geen mooie knapperige chocolade en krijgt de chocolade een verbrande smaak. Dit wil je natuurlijk niet hebben.
  5. Als de cupcakes afgekoeld zijn dip je de bovenkant in de gesmolten chocolade en strooi je daar wat krokante nootjes overheen.
  6. De cupcakes zijn klaar als de chocolade is verhard en afgekoeld.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Dieet en getagged met Amandelmeel

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie