Koolhydraatarme aardbeien brownie shortbread

0 review
Dit koolhydraatarme recept is om je vingers bij af te likken!
30 min. + 30 min. oventijd
Koolhydraatarme aardbeien brownie shortbread

Een gouden combinatie van aardbeien, brownie, koekjesbodem en witte chocolade? Door het gebruik van koolhydraatarme melen en suikervervangers, kun je deze koolhydraatarme aardbeien brownie shortbread maken! We beginnen dit stapeltje met een laagje shortbread. De shortbread is gemaakt van amandelmeel en kokosmeel, samen met wat roomboter en suikervervangers maak je een lekker bros koekje.

Daarop een brownie gemaakt van lupinemeel. Lupinemeel is een eiwitrijke meelsoort die gemaakt wordt van lupinebonen. Naast dat dit een koolhydraatarme meel is, is het ook een glutevrije meel. De structuur van de brownie laag is wat compact. Maar door de combinatie van de laagjes, zorgt dit voor de juiste balans.

Op de brownielaag komt een laagje suikervrije aardbeienjam en tot slot een laagje suikervrije witte chocolade met gevriesdroogde aardbeien poeder!

  • Aantal porties: 16 stukken
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: vierkante bakvorm 20x20, bakpapier, mengkom, mixer, spatel, hittebestendig bakje, steelpan
  • Voedingswaarden per stukje (1/16): 161 kcal; 2.1 gram koolhydraten; 13.7 gram vet; 4.9 gram eiwit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed daarna de bakvorm met bakpapier
  2. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Kneed dit goed door met de handen of mixer. Druk het deeg uit op de bodem van de bakvorm.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de brownie toe aan een mengkom. Mix dit met de mixer tot een egaal beslag. Spatel dit op de shortbread bodem en verdeel dit gelijkmatig. Bak vervolgens voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Prik daarna met een sateprikker in de brownie. Als de prikker er droog uitkomt, is je cake klaar. Anders zet je hem voor nog eens 5 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  4. Zet een steelpan met een laagje water op het vuur. Doe de chocolade en de kokosolie in een hittebestendig bakje. Zet dit bakje bovenop de steelpan. Smelt de chocolade nu volgens de au-bain-marie methode. Ondertussen smeer je de jam gelijkmatig uit op de brownie laag. Daarna schenk je de chocolade hierover. Beweeg je bakvorm heen en weer om alle chocolade te verdelen. Tot slot strooi je nog wat aardbeien poeder eroverheen. Zet daarna de bakvorm voor minimaal 30 minuten in de koelkast. Daarna kun je de aardbeien brownie shortbread met een hete mes aansnijden.
Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Gebak recepten, Dieet

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
Amandelmeel De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Vanille Extract (100 gram)
Vanille Extract (100 gram) De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Kokosmeel
Kokosmeel
Waardering:
94% of 100

Vanaf 3,50

Cacaopoeder
Cacaopoeder De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 3,50

Erythritol
Erythritol De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 8,95

Kokosolie Geurloos (Biologische) 500 ml
Kokosolie Geurloos (Biologische) 500 ml We're Nuts About
Waardering:
96% of 100
3,95
Lupinemeel
Lupinemeel De Notenshop
Waardering:
85% of 100

Vanaf 2,25

Gevriesdroogde aardbeien poeder
Gevriesdroogd Aardbei Poeder De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 6,95