Knapperige granola met aardbei

Wist je dat je met een eiwit, notenpasta en kokosolie een hele knapperige granola krijgt? Ik probeerde het uit en ben vanaf nu fan. In combinatie met vanille, kokos en later de gevriesdroogde aardbei is dit een heerlijke zomerse variant die je over elke bakje kwark (met aardbei) wilt strooien!
Verslavend lekker als je het mij vraagt!
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten in de oven
- Keukenbenodigdheden: bakplaat en afsluitbare pot
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Hak de noten grof en splits het ei zodat je alleen het eiwit kan gebruiken.
- Smelt de kokosolie.
- Meng de havermout met de noten, vanille, zout, notenpasta, ahornsiroop, kokosolie en het eiwit.
- Verdeel dit over de bakplaat en zorg dat je het zo dun mogelijk uitspreidt, dan wordt de granola het knapperigst.
- Bak 10 minuten en schep dan om, probeer de brokken zo groot mogelijk te houden. Bak vervolgens nog 10 à 15 minuten of tot goudbruin.
- De laatste 3 minuten voeg je de kokos toe.
- Laat helemaal afkoelen en meng dan de gevriesdroogde aardbeien door de granola.
- Bewaar in een goed afsluitbare pot.
Geniet ervan!
















Opmerkingen (0)