Kaneelbroodjes met een twist

1 review
Kaneelbroodjes! Wellicht voor veel mensen jeugdsentiment! De geur alleen al is te lekker! Met een aantal ingrediënten maak je ze zelf.
45 min. + 10 min. oventijd
Kaneelbroodjes met een twist

Kaneelbroodjes! Wellicht voor veel mensen jeugdsentiment! De geur alleen al is te lekker! Met een aantal ingrediënten maak je ze zelf. Lieke laat zien hoe dat kan!

Kaneelbroodjes met een twist, 10 stuks

Aan de slag! 

  1. Smelt de boter met de melk in een pannetje. Laat dit afkoelen tot ongeveer 37 graden, het moet kouder dan/even warm zijn als je hand.
  2. Doe de gist in een grote kom. Voeg de boter en melk toe. Zorg dat de gist goed oplost in de vloeistof (met een garde).
  3. Meng de bloem, suiker, kardemom en zout in een kom. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de vloeistof, mix het ondertussen met een mixer met deeghaken. Als het te stroef gaat met de mixer, kun je met je handen het deeg kneden. Blijf het kneden totdat je een zacht en soepel deeg hebt, dat niet aan de kom plakt. Dan laat je het deeg afgedekt op een warme plek in huis rijzen voor ongeveer 45 minuten. 
  4. Ondertussen kun je de vulling voor de broodjes maken. Zorg dat de margarine zacht is.
  5. Voeg de hazelnootpasta, suiker en kaneel toe. Meng dit goed.
  6. Als het deeg klaar is met rijzen, rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 25 cm. Smeer de vulling uit over het deeg. Strooi de pecannoten erover heen. Vouw het deeg in drieën (de korte zijde). Snijdt het in 10 stukken. Daarna rek je de stukken een beetje uit en draai je ze rond, zodat je getwiste slierten hebt. Eén sliert draai je in elkaar zodat je een broodje krijgt zoals op de foto.
  7. Leg de 10 broodjes op de bakplaat en laat het nog ongeveer een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  8. Besmeer de broodjes met een beetje sojamelk voordat ze de oven in gaan. Bak de broodjes ongeveer 10 minuten af in de oven, dit kan per oven een beetje verschillen. Je kunt voor de glans nog een beetje agavesiroop op de broodjes smeren na het bakken.
  9. Laat ze even afkoelen en eet smakelijk.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Gebak recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie