Glutenvrije galette met stoofpeertjes

0 review
Stoofpeertjes over van het kerstdiner? Maak er dit makkelijke en toch indrukwekkend uitziende lunchgerecht mee voor de volgende dag!
Baktijd wordt geladen...
Glutenvrije galette met stoofpeertjes

Bij taart en quiche denk je al snel aan ingewikkelde dingen en toestanden die veel werk en voorbereiding vragen. De Fransen hadden hier het perfect antwoord op in de vorm van een galette. Een heerlijk rustiek uitziende taart die je hartig of zoet kunt vullen. Ik heb deze keer gekozen voor een hartige vulling met stoofpeertjes, gerookte amandelen, rucola en geitenkaas of gebruik een vegan witte kaas.

  • Aantal porties: Voor 2 tot 4 personen.
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd + 30 minuten wachttijd.
  • Keukenbenodigdheden: Grote kom, snijplank, mes, deegroller, bakplaat bekleed met bakpapier, kwastje, weegschaal en vershoudfolie.

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van het deeg, meng hiervoor alle droge ingrediënten in een grote kom.
  2. Snijd de boter in blokjes en voeg toe aan de droge ingrediënten.
  3. Wrijf met je vingers erdoorheen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Het is prima als je nog stukjes boter ziet.
  4. Voeg de 2 lepels water toe en kneed alles samen tot een deegbal.
  5. Verpak in wat vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Snij de stoofpeertjes in dunne plakjes.
  8. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier tot rondje met een doorsnee van 30-35cm. Het hoeft niet perfect rond te zijn, een galette mag een heerlijke rustieke uitstraling hebben.
  9. Bestrooi het midden met de eetlepel tapioca en verdeel hierover de plakjes stoofpeer. Laat een rand van 2-3 cm vrij aan de buitenkant.
  10. Vouw nu de buitenkant naar binnen toe. Doe dit voorzichtig, want het deeg is erg brokkelig. Dit komt natuurlijk door het ontbreken van de gluten. Ik vond dit het makkelijkste te doen door het deeg te vouwen met behulp van het bakpapier. Til de randen voorzichtig op, vouw over de peertjes heen en trek dan het bakpapier er weer af.
  11. Leg de galette op een bakplaat.
  12. Bestrijk de randen eventueel met een losgeklopt ei of een mix van 2 eetlepels plantaardige melk met 1 eetlepel agave/maple syrup. Dit geeft wat extra glans eraan.
  13. Bak de galette in 30-40min mooi goudbruin.
  14. Het deeg zal harder worden tijdens het afkoelen.
  15. Serveer lauwwarm afgetopt met de rucola, geitenkaas, amandelen en eventueel wat balsamico.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Amandelmeel, Lijnzaad

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
Op voorraad
4,50
 12,86/kg
750 gram navul
Info
Op voorraad
7,95
 10,60/kg
1000 gram BV
Info
Op voorraad
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
Op voorraad
115,00
 9,20/kg
Lijnzaad Gebroken
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,25

Lijnzaad gebroken
Lijnzaad Gebroken
250 gram navul
Info
Op voorraad
1,25
 5,00/kg
350 gram stazak
Info
Op voorraad
1,50
 4,29/kg
750 gram BV
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
2,95
 3,93/kg
850 gram navul
Info
Op voorraad
Special Price 2,75 Regular Price 3,25
 3,24/kg
1000 gram BV
Info
Op voorraad
3,95
 3,95/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
49,50
 1,98/kg
Amandelen Gerookt
De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 4,50

Gerookte amandelen
Amandelen Gerookt
300 gram stazak
Info
Op voorraad
4,50
 15,00/kg
500 gram BV
Info
Op voorraad
6,95
 13,90/kg
11340 gram doos
Info
Op voorraad
135,00
 11,90/kg
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
Op voorraad
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
49,95
 2,00/kg
Tapiocameel (Biologische)
Bio
Tapiocameel (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,95

Tapiocameel (Biologische)
Tapiocameel (Biologische)
1000 gram BV
Info
Op voorraad
3,95
 3,95/kg
25000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
54,95
 2,20/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
Op voorraad
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
Op voorraad
34,95
 3,50/kg
20000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
68,95
 3,45/kg