Glutenvrije brownies met sinaasappel

0 review
Ben je net als ik helemaal gek op de combinatie chocolade en sinaasappel? Dan lik je je vingers af bij deze brownies! Deze brownies met sinaasappel zijn full of chocola, chewy en uiterst verslavend! Ze zijn glutenvrij en ook nog eens koemelkvrij.
Baktijd wordt geladen...
Glutenvrije brownies met sinaasappel

Glutenvrije brownies precies zoals ze moeten zijn. De brownies maakte ik met glutenvrij havermeel. Ik vind de structuur van havermeel erg lekker. Het is net wat grover dan gewoon meel. Door te bakken met glutenvrij havermeel krijgt de brownie iets meer een ‘bite’, erg lekker!

De sinassnippers van De Notenshop die ik gebruik in deze brownies zijn een grote aanrader. Naast dat ze heerlijk zijn om in baksels te verwerken, zijn ze ook erg lekker om zo te eten. Of maak heel eenvoudig zelf chocolade sinassnippers door ze te dippen in pure chocolade (en afkoelen). Smullen geblazen!

  • Aantal porties: 9 (grote) brownies
  • Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding + 25 minuten oventijd + afkoelen
  • Keukenbenodigdheden: Bakvorm van 20×20, bakpapier, rasp voor de sinaasappel en een (Staande) mixer.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie.
  • Mix ondertussen de suiker met de eieren voor ongeveer 1 minuut.
  • Giet de gesmolten chocolade en boter bij de eieren en de suiker en mix het beslag nogmaals door elkaar totdat alles met elkaar vermengd is.
  • Voeg daarna het bakmeel, bakpoeder en het snufje zout toe en mix nog even door.
  • Rasp de sinaasappel.
  • Roer de rasp en 2 el bakvaste chocolade druppels door het beslag.
  • Leg een velletje bakpapier in een vierkante ovenschotel (20x20cm), vet de rest van de vorm in met boter en giet het beslag in de vorm.
  • Bak de brownies in 25 minuten gaar.
  • Laat de brownies afkoelen. Smeer ze in met de pure chocoladepasta. Decoreer met de bakvaste chocolade druppels, sinassnippers en gemende nootjes.
Glutenvrije brownies
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Zoete recepten en getagged met Chocolade

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
Op voorraad
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
49,95
 2,00/kg
Chocolade Druppels Puur 80%
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,75

Chocolade Druppels Puur 80%
Chocolade Druppels Puur 80%
400 gram navul
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
Special Price 4,75 Regular Price 5,25
 11,88/kg
500 gram BV
Info
Op voorraad
5,95
 11,90/kg
2500 gram zak
Info
Op voorraad
23,95
 9,58/kg
Bakvaste Chocolade Druppels Puur
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,95

Bakvaste Chocolade Druppels Puur
Bakvaste Chocolade Druppels Puur
600 gram BV
Info
Op voorraad
5,95
 9,92/kg
10000 gram baal
Info
Op voorraad
59,95
 6,00/kg
Grof gemalen Notenmix (Stukjes)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Grof gemalen Notenmix stukjes
Grof gemalen Notenmix (Stukjes)
350 gram navul
Info
Op voorraad
Special Price 4,50 Regular Price 4,95
 12,86/kg
450 gram stazak
Info
Op voorraad
6,50
 14,44/kg
1000 gram BV
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
13,50
 13,50/kg
5500 gram emmer
Info
Op voorraad
68,95
 12,54/kg
Glutenvrij havermeel Biologisch (500 gram)
Bio
Glutenvrij havermeel Biologisch (500 gram)
Terrasana
Waardering:
97% of 100
3,59
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
Op voorraad
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
Op voorraad
34,95
 3,50/kg
20000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
68,95
 3,45/kg
La Vida Vegan Pure Chocoladepasta
Bio
Pure Chocoladepasta (270 gram)
La Vida Vegan
Waardering:
97% of 100
2,99