Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Falafal met tahin-yoghurtsaus

0
(0)
Maak nu zelf de allerlekkerste falafel! Geloof ons, als je het eenmaal zelf hebt gemaakt wil je echt nooit meer anders!
30 min. + 8 uur wachttijd + 15 min. baktijd
Falafal met tahin-yoghurtsaus

Maak nu zelf de allerlekkerste falafel!

De truc is om gedroogde kikkererwten te gebruiken die je een nachtje laat weken. Je hoeft de erwten niet eens te koken. De keukenmachine doet verder het werk. Hierdoor krijgt de falafel zijn kenmerkende korrelige structuur. En gebruik een overvloed aan verse kruiden zoals munt, dille, peterselie of koriander. Hierdoor wordt de falafel groen van binnen en super smaakvol. Frituur ze, bak ze in een laagje olie in de koekenpan of gooi ze in de oven of airfryer, met deze falafel kan het allemaal. Wij eten ze het liefst in een warme pita met een tahin-yoghurtsausje, maar met jouw favoriete knoflooksaus en sambal kan natuurlijk ook!

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 30 min. + 8 uur wachttijd + 15 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Pot, keukenmachine, ijsschep of lepel, keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Een dag van te voren: Doe de kikkererwten met ruim water in een pot en laat minimaal 8 uur (of een nacht) staan. Spoel de kikkererwten daarna goed af.
  2. Meng alle ingredienten voor de falafel (behalve de sesam) in de hakmolen van de keukenmachine tot een grof mengsel. Wil je het 's avonds voorbereiden en later pas bakken? Zet het mengsel dan tot gebruik afgedekt in de koelkast zodat het een beetje op kan stijven en de smaken in kunnen trekken. Of ga meteen door met de volgende stap.
  3. Schep met een ijsscep of lepel 12 porties van het mengsel en vorm er met natte handen platte bolletjes van. Bestrooi ze aan beide kanten met sesamzaad.
  4. Maak intussen pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak de tahin-yoghurtsaus: Meng citroensap, sesampasta en yoghurt door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat meer yoghurt of een beetje honing toe als de citroensmaak te overheersend is. Breng naar wens op smaak met knoflook, verse kruiden van de falafel en peper en zout.
  5. Verhit een royale laag olie in een koekenpan en bak de falafel aan beide kanten diepbruin. Je kunt de falafel ook frituren of in de oven of airfryer bakken. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer de falafel met de warme pitabroodjes, tahin-yoghurtsaus en plakjes komkommer. Eetsmakkelijk!

Tip: Wil je de saus dunner hebben, bijvoorbeeld om in een spuitflesje te doen zoals bij de snackbar? Klopt dan 1 el water door de saus en laat de verse kruiden weg (of snijd ze heel fijn).

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Bakpoeder, bloem, sesamzaadjes

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie