Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.4!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Dubbel chocolade bananenbrood

0 review
Ook zo'n zin in een lekker smeuïge chocoladecake? Probeer dan dit dubbel chocolade bananenbrood eens!
Baktijd wordt geladen...
Dubbel chocolade bananenbrood

Bananen in huis die iets te lang zijn blijven liggen? Gooi ze niet weg! Met overrijpe bananen maak je het lekkerste bananenbrood. En nóg lekkerder wordt het wanneer je er een dubbel (of zelfs triple!) chocolade bananenbrood van maakt. 

Dit donkere bananenbrood is dankzij de bananen heerlijk smeuïg. De zwarte cacao (waar de bekende Oreo koekjes ook hun typische smaak en kleur aan te danken hebben) geeft het een licht gebrande chocoladesmaak en de bakvaste chocoladedruppels zorgen voor een lekkere bite. Genieten!

  • Aantal porties: één bananenbrood
  • Bereidingstijd: 10 min. + 60 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: puree stamper of vork, garde, bakblik 21 x 11 cm en bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170º C (hetelucht). Zeef de baking soda en bloem door elkaar. 
  2. Prak de bananen tot een zacht papje. Voeg alle overige ingrediënten behalve de chocoladedruppels toe en klop met een garde door elkaar (het hoeft niet perfect gemengd te zijn). Spatel tot slot de chocoladedruppels door het beslag. 
  3. Bekleed een bakblik met een strook bakpapier. Laat het bakpapier aan de zijkanten wat langer, zodat je de cake na het bakken makkelijk uit de vorm kunt tillen. Vet de rest van de vorm eventueel in met een drupje olie of bakspray. Giet het beslag in vorm. 
  4. Bak het bananenbrood in 50-60 minuten gaar. Als je met een cocktailprikker in het midden van het bananenbrood prikt moet deze er droog (zonder beslag) weer uit komen. Test op verschillende plaatsen, want soms lijkt het alsof het niet gaar is door de stukjes chocolade. Laat het bananenbrood even afkoelen op een rooster en verwijder daarna uit de vorm. Snij in dikke plakken en geniet van je zelfgemaakte bananenbrood!

Tip: Wil je helemaal over de top gaan? Maak er dan een triple chocolade bananenbrood van door het bananenbrood te versieren met chocoladeglazuur of ganache. 

dubbel chocolade bananenbrood recept
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Cakerecepten, Zoek op ingrediënt en getagged met patentbloem, baking soda, cacao

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Bakvaste Chocolade Druppels Melk
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,75

Bakvaste chocolade druppels melk
Bakvaste Chocolade Druppels Melk
600 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,75
 9,58/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
72,50
 7,25/kg
Baking soda (Bicarbonaat)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25

Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda (Bicarbonaat)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 2,25/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 1,60/kg
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,99
 1,99/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 1,75 Regular Price 1,99
 1,75/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 1,60/kg