Cottage cheesecake

4
(1)
Een heerlijke smaakvolle en eiwitrijke cheesecake, op basis van cottage cheese! Daar proef je helemaal niks van, het maakt de cheesecake juist heerlijk romig! 🀩
15 min. + 25 min. oventijd
Cottage cheesecake

Deze cheesecake is simpel, snel en goedkoop te maken! De cottage cheese maakt deze cheesecake nog voedzamer door extra eiwitten toe te voegen. Ideaal excuus om te snacken dus. 🍰

Aantal personen: voor 6 personen

Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. in de oven + 4 uur in koelkast

Keukenbenodigdheden: Springvorm van circa 12 cm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.

2. ⁠Stamp de biscuit fijn en meng met volkoren meel en gesmolten boter tot een kruimelig deeg.

3. ⁠Bekleed de springvorm met bakpapier en stort het deeg erop.

4. ⁠Druk aan en zet in de koelkast. 

5. ⁠Meng in een blender de cottage cheese met ei en vanille aroma tot een gladde massa.

6. ⁠Schenk dit in een kom en meng er met een garde de custardpoeder en suiker doorheen.

7. ⁠Haal de springvorm uit de koelkast en schenk het cheesecake mengsel over de bodem.

8. ⁠Bak af voor 20 à 23 minuten. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje ‘flubberig’ mag wel.

9. ⁠Laat daarna afkoelen en zet voor circa 4 uur in de koelkast.

10. ⁠Top af met de zero jam. Eet smakelijk! 😄


Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Erythritol, Vanille aroma, Cottage cheese

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Speltmeel volkoren
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,99

Speltmeel Volkoren
Speltmeel volkoren
test
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Erythritol
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 8,95

Erythritol
Erythritol
test
Zero jam framboos 235 gram
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
3,50
Chat with us