Cottage cheese – kaasbroodjes
Luchtige kaasbroodjes met cottage cheese – snel en hartig genieten! Heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de soep.
15 min. + 25 min. oventijd

Op zoek naar een makkelijk en eiwitrijk tussendoortje of een lekker broodje voor bij de soep of salade? Deze cottage cheese-kaasbroodjes zijn heerlijk luchtig van binnen, knapperig van buiten en zitten boordevol smaak.
- Aantal porties: 4 middelgrote broodjes
- Bereidingstijd: 15 minuten + 20-25 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: grote kom, vork, bakplaat, bakpapier
Op zoek naar een makkelijk en eiwitrijk tussendoortje of een lekker broodje voor bij de soep of salade? Deze cottage cheese-kaasbroodjes zijn heerlijk luchtig van binnen, knapperig van buiten en zitten boordevol smaak.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 185 graden
- Doe de cottage cheese met het ei in een grote kom en mix met een vork goed door
- Voeg dan de kaas, het speltmeel, bakpoeder, zout en Italiaanse kruiden tot en mix nogmaals goed door elkaar
- Kneed dan kort even verder met je handen tot een samenhangende bal deeg
- Verdeel het deeg in 4 stukken en draai deze met je handen tot ballen
- Leg de broodjes op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Verdeel vervolgens de sesamzaadjes erover en schuif in de oven voor 20-25 minuten!
Even afkoelen en genieten maar!
Opmerkingen (0)