Het recept van
Lindyslekkernijen
Ingrediënten
Voor 25 personen
- 300 gram volkoren havervlokken
- 200 gram ongebrande (witte) hazelnoten
- 100 gram mix van zonnebloempitten & pompoenpitten
- 20 gram lijnzaad
- 60 gram kokosvlokken
- 110 gram eiwit
- 50 gram ahornsiroop
- 80 gram gevriesdroogde bananenblokjes
- 60 gram pure chocolade druppels
- 85 gram gepofte spelt
Benodigdheden
- Mengkom
- Mixer
- Weegschaal
- Bakplaat met bakpapier
Chunky monkey granola
5
(1)
Het recept van
Lindyslekkernijen
Een crunchy mix vol natuurlijke smaken, waarin noten, pitten en zaden voor de rijkdom zorgen. Puur genieten!
Ingrediënten
Voor 25 personen
- 300 gram volkoren havervlokken
- 200 gram ongebrande (witte) hazelnoten
- 100 gram mix van zonnebloempitten & pompoenpitten
- 20 gram lijnzaad
- 60 gram kokosvlokken
- 110 gram eiwit
- 50 gram ahornsiroop
- 80 gram gevriesdroogde bananenblokjes
- 60 gram pure chocolade druppels
- 85 gram gepofte spelt
Benodigdheden
- Mengkom
- Mixer
- Weegschaal
- Bakplaat met bakpapier

Granola met zo min mogelijk toegevoegd vet en suiker tijdens het bakken. De ‘lekkere’ dingen voeg je later toe, en de vetten haal je uit de noten, pitten en zaden. Met deze granola heb je veel verschillende texturen.
- Aantal porties: 25-30
- Bereidingstijd: voorbereiding: 10 minuten | oventijd: 40 minuten
- Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer, weegschaal en een bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte.
- Meng de volkoren havervlokken met de ongebrande noten, pitten & zaden, kokosvlokken en het lijnzaad.
- Klop vervolgens het eiwit stijf.
- Roer de ahornsiroop losjes onder het havervlokken mengsel.
- Vervolgens spatel je het geklopte eiwit hier onderdoor.
- Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in stapjes.
- Eerst 20 minuten, schep om, bak weer 10 minuten, schep weer om. Bak nog eens 5-10 minuten. Afhankelijk van je oven.
- Laat granola helemaal afkoelen.
- Vervolgens voeg je de toppings toe, de gevriesdroogde bananenblokjes, de pure chocolade druppels en de gepofte spelt!
Je zelfgemaakte granola is nu klaar! Heerlijk met kwark en fruit naar keuze, of gewoon uit het vuistje 😉! Bewaar in een afgesloten pot voor ongeveer 2-4 weken. Het leuke aan deze granola, de toppings kun je dus elke keer vervangen voor iets anders waar je dan weer in zit hebt. Denk aan stukjes gedroogde vruchten of ander gevriesdroogd fruit!


Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Lijnzaad, Ahornsiroop, Hazelnoten
Geef dit recept een beoordeling
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
Deel dit recept
Gebruikte ingrediënten

Hazelnoten wit ongebrand

Zonnebloempitten raw

Callebaut Chocolade druppels puur 54%

Callebaut Chocolade druppels puur 70,5%

Callebaut Chocolade druppels puur 80%















Opmerkingen (0)