Chocolate chip wafels

Dit recept voor chocolate chip wafels is makkelijk te maken en de meeste ingrediënten heb je vast al in huis. Dat vind ik altijd ideaal aan ontbijt recepten. Zo kun je altijd een lekker ontbijt op tafel toveren zonder er van alles voor in huis te hoeven halen. Deze wafels zijn in ieder geval heerlijk fluffy, lekker van smaak en ook nog eens voedzaam. Doordat ze gemaakt zijn van havermeel zijn ze tevens glutenvrij en het recept is volledig plantaardig. Maak ze af met je favoriete toppings en je ontbijt is klaar. Met dit ontbijt kan jouw dag niet meer stuk!
- Aantal porties: 1-2
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: Staafmixer of blender, wafelijzer
Bereidingswijze
- Verwarm je wafelijzer voor op medium temperatuur.
- Meng in een kom de havermeel met het bakpoeder, kaneel en zout.
- Gebruik een staafmixer of blender om de banaan samen met de plantaardige melk te blenden tot een glad geheel. Voeg hier het appel cider azijn aan toe.
- Voeg nu dit mengsel toe aan de kom met meel en doe ook de vanille extract en maple syrup hierbij. Meng dit tot een beslag.
- Spatel de pure chocolade chips erdoorheen.
- Vet je wafelijzer in met wat boter of olie.
- Voeg een sauslepel van het beslag toe aan het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Laat de wafels circa 3-4 minuten bakken totdat ze goudbruin zijn. Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Maak de wafels af met wat (kokos)yoghurt, pecannoten, vers fruit en extra maple syrup.









Opmerkingen (0)