Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Chocolade Botercrème

0
(0)
Dit recept is op basis van een Zwitserse meringue botercrème, die zich erg goed leent voor het toevoegen van smaken.
10 min. + 30 min. afkoelen
Chocolade Botercrème

In principe zijn alle types botercrème te gebruiken als basis voor een chocolade botercrème. Houd er echter rekening mee dat een Amerikaanse botercrème van zichzelf al zoeter van smaak is. Let erop dat je het juiste type chocolade gebruikt om zo niet een te zoete botercrème te krijgen.

Zwitserse meringue botercrème begint met het verwarmen van eiwitten en suiker. Dit gebeurt samen au bain-marie tot de suiker is opgelost en het mengsel veilig is om te eten. Hierna wordt het opgeklopt tot stijve pieken en vervolgens wordt de boter toegevoegd. Om hier de chocolade variant van te maken voegen we aan het eind van het recept gesmolten chocolade toe.

Het is raadzaam om altijd een pure chocolade met minimaal 55% cacao (liefst 70%) te gebruiken, omdat de eiwitten, suiker & boter de chocoladesmaak zullen doen afzwakken.

  • Aantal porties: voor 1 portie
  • Bereidingstijd: 10 min. voorbereiden en 30 min. mixen
  • Keukenbenodigheden: staande mixer, suikerthermometer en een steelpan

Bereidingswijze

1. Verzamel alle ingrediënten.

2. Verwarm het eiwit en suiker au-bain-marie tot ongeveer 70c en blijf constant roeren. Geen snoep-thermometer? Voel dan of de suiker opgelost is door het mengsel tussen je vingers te wrijven.

2. Als de suiker opgelost is start je met het opkloppen van je eiwitten. Doe dit in een mixer op de hoogste stand voor zo’n 10-15 minuten of tot de kom weer op kamertemperatuur aanvoelt.

3. Voeg nu in blokjes je boter toe en klop dit tot er een crème ontstaat. Vergeet niet de bodem van je kom te schrapen zodat alles goed gemengd is.

4. Afhankelijk van hoe koud je je meringue klopt, kun je de boter toe gaan voegen. Voelt je meringue nog warm aan? Dan kan je gerust iets koudere boter toevoegen. Is je meringue helemaal koel geklopt? Gebruik dan boter op kamertemperatuur.

5. Botercrème slap of vloeibaar geworden? Zet de kom 20 minuten in de koelkast en klop opnieuw. Herhaal dit eventueel tot de botercrème de gewenste textuur heeft. Smelt ondertussen je chocolade au-bain-marie en laat dit kort afkoelen.

6. Vervang je ballon garde voor de platte menghaak en meng je botercrème ten minste 15 minuten op de laagste stand om de lucht uit je crème te slaan. Voeg in dit stadium ook je gesmolten chocolade toe en mix tot een gladde massa.

Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Zoete recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Chocolade, Botercreme, Chocolade druppels

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 10,95

Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
10,95
 21,90/kg
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
11,50
 23,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
195,95
 19,60/kg
Callebaut Chocolade Druppels Puur 80%
Callebaut
Waardering:
96% of 100

Vanaf 12,95

Callebaut Chocolade Druppels Puur 80%
Callebaut Chocolade Druppels Puur 80%
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
12,95
 25,90/kg
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
13,50
 27,00/kg
2500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
62,50
 25,00/kg