Cake met pistache en citroen

1 review
Deze heerlijke cake met pistache en citroen zit gevangen onder een dikke laag luchtige cream cheese frosting. Nu maar hopen dat de sportscholen snel weer open kunnen…
Cake met pistache en citroen

Tip: week de gepelde pistachenoten voor je ze aan het beslag toevoegt in een potje met lauw water. Zo onttrekken de nootjes tijdens het bakken geen vocht aan het beslag en blijft de cake lekker smeuïg! 

  • Aantal porties: Voor een cake van 25 x 11 cm
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 55-65 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Mixer, bakpapier en een cakeblik.

Bereidingswijze cake

  1. Verwarm de oven voor op 180º C. Week de pistachenoten in lauw water.
  2. Klop de boter met de suiker met een mixer in een kom tot het luchtig en duidelijk lichter van kleur is. Klop de eieren met het citroensap een-voor-een door het beslag. Zeef de bloem boven de kom en klop dit kort maar zorgvuldig door het beslag.
  3. Giet de pistachenoten af en wrijf ze droog met een schone (thee)doek om overtollige velletjes te verwijderen. Voeg de noten zonder de velletjes toe aan het beslag. 
  4. Verdeel het beslag over een met bakpapier bekleed ingevet cakeblik en bak de cake in 55-65 minuten gaar. De cake is klaar als een cocktailprikker in het midden gestoken er droog (zonder beslag) uit komt. 

Bereidingswijze frosting

  1. Zorg dat alle ingrediënten voor de frosting op kamertemperatuur zijn. Klop de boter met de poedersuiker eerst rustig en daarna op hoge snelheid tot het helemaal zacht en wit is. Let op: dit kan wel 10 minuten duren. 
  2. Klop de roomkaas en vervolgens het citroensap door het glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake. Garneer de cake met wat fijngehakte pistachenootjes.
    Dek de cake losjes af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. 

Tip: Deze cake is vrij compact. Voeg eventueel 1 tl bakpoeder toe aan de bloem voor een wat luchtigere cake.

Liever een eenvoudige cake maken die je zelf op smaak kunt brengen? Bekijk het basisrecept voor cake.

Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Cakerecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten geroosterd en gezouten
Pistachenoten (Geroosterd & Gezouten) De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 6,50

Rietsuiker (Biologische)
Rietsuiker (Biologische) De Notenshop
Waardering:
85% of 100

Vanaf 2,65

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent) De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Poedersuiker
Poedersuiker De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 1,99