Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Breakfast apple crumble

0
(0)
Warme appel met kaneel, rozijnen en een krokante havermout pecan crumble is voor mij het ultieme herfstgerecht. Je kunt ’m zelfs als ontbijt eten! Hij is makkelijk te maken, twee dagen houdbaar in de koelkast en extra lekker met een bolletje ijs en wat ahornsiroop.
10 min. + 30 min. oventijd
Breakfast apple crumble

Ik houd van alles wat lijkt op een appeltaart, zo ook deze apple crumble. Warme appel met kaneel en rozijnen, daarbij een krokante havermout crumble en pecannoten. Dit is voor mij het absolute herfst gerecht!

En het leuke aan deze apple crumble is dat je ermee kan ontbijten. De apple crumble is makkelijk te maken en ook goed twee dagen te bewaren in de koelkast. Maar wil je dit gerecht helemaal next level maken? Serveer de crumble dan met een bolletje ijs en wat ahornsiroop!

Aantal porties: 2 ontbijtjes
Bereidingstijd: 10 min. voorbereiden + 30 min. oventijd
Keukenbenodigdheden: oven, ovenbestendige bakjes, mengkom, keukenmes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee ovenbestendige bakjes in met wat boter/kokosolie.
  2. Snijd de appel in blokjes en verbrokkel de pecannoten.
  3. Schep de havermout, amandelmeel, kaneel, pecannoten en het zout door elkaar.
  4. Voeg hier de kokosolie en ahornsiroop aan toe en kneed tot een kruimeling geheel.
  5. Verdeel dan de appel, rozijnen en eventueel de appel chuncks over de twee ovenschaaltjes en kruimel hier het deeg overheen.
  6. Zet je apple crumble voor 25 a 30 minuten in de oven. Let er wel op dat je crumble niet verbrand, elke oven is anders!
  7. Serveer met kwark, optioneel met wat extra fruit of een bolletje ijs!

Geniet ervan!

*Je kan de crumble afbakken en twee dagen in de koelkast bewaren. Of bak er eentje af en zet de andere ongebakken in de koelkast en bak die de dag van ontbijten vers af!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Dessert recepten en getagged met Amandelmeel, Havermout, Pecannoten

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pecannoten ongebrand (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 8,50

Pecannoten ongebrand (bio)
Pecannoten ongebrand (bio)
Rozijnen (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 8,95

Rozijnen (biologische)
Rozijnen (bio)
Amandelmeel (bio)
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 6,75

Biologische amandelmeel
Amandelmeel (bio)
Kokosolie geurloos (bio) 2000 ml
De Notenshop
Waardering:
97% of 100
14,95
Havermout (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,50

Biologische havermout
Havermout (bio)
Appel chunks kaneel
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 6,25

Appel Chunks Kaneel
Appel chunks kaneel
Ahornsiroop (bio) 1000 ml
De Notenshop
Waardering:
97% of 100
18,95
Kaneel gemalen ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95

Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel gemalen ceylon