Breakfast apple crumble

Ik houd van alles wat lijkt op een appeltaart, zo ook deze apple crumble. Warme appel met kaneel en rozijnen, daarbij een krokante havermout crumble en pecannoten. Dit is voor mij het absolute herfst gerecht!
En het leuke aan deze apple crumble is dat je ermee kan ontbijten. De apple crumble is makkelijk te maken en ook goed twee dagen te bewaren in de koelkast. Maar wil je dit gerecht helemaal next level maken? Serveer de crumble dan met een bolletje ijs en wat ahornsiroop!
Aantal porties: 2 ontbijtjes
Bereidingstijd: 10 min. voorbereiden + 30 min. oventijd
Keukenbenodigdheden: oven, ovenbestendige bakjes, mengkom, keukenmes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee ovenbestendige bakjes in met wat boter/kokosolie.
- Snijd de appel in blokjes en verbrokkel de pecannoten.
- Schep de havermout, amandelmeel, kaneel, pecannoten en het zout door elkaar.
- Voeg hier de kokosolie en ahornsiroop aan toe en kneed tot een kruimeling geheel.
- Verdeel dan de appel, rozijnen en eventueel de appel chuncks over de twee ovenschaaltjes en kruimel hier het deeg overheen.
- Zet je apple crumble voor 25 a 30 minuten in de oven. Let er wel op dat je crumble niet verbrand, elke oven is anders!
- Serveer met kwark, optioneel met wat extra fruit of een bolletje ijs!
Geniet ervan!
*Je kan de crumble afbakken en twee dagen in de koelkast bewaren. Of bak er eentje af en zet de andere ongebakken in de koelkast en bak die de dag van ontbijten vers af!















Opmerkingen (0)