Het recept van
Metmemlifestyle
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 80 gram havermout
- 1 ei
- 120 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille-extract of ½ tl vanillepoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 el ahornsiroop
- 3–4 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 30 gram pistachenoten, grofgehakt (ongezouten)
- Snufje zout
- Optioneel: kokosyoghurt of kwark als topping
Benodigdheden
- Klein overschaaltje of 2 ramekins
Baked oats met abrikoos, pistache en vanille
0
(0)
Het recept van
Metmemlifestyle
Zin in iets speciaals? Probeer baked oats met abrikoos, pistache en vanille. Makkelijk recept voor een luxe ontbijt of verantwoord tussendoortje.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 80 gram havermout
- 1 ei
- 120 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille-extract of ½ tl vanillepoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 el ahornsiroop
- 3–4 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 30 gram pistachenoten, grofgehakt (ongezouten)
- Snufje zout
- Optioneel: kokosyoghurt of kwark als topping
Benodigdheden
- Klein overschaaltje of 2 ramekins

Een verrassende combinatie van zachtzoete abrikoos, romige pistache en echte vanille: deze baked oats zijn niet alleen voedzaam, maar ook een feestje om te zien. Perfect voor een luxe ontbijt of een gezond gebakje voor bij de koffie. Een heerlijk zomers recept dat net een beetje anders is.
- Aantal personen: 2 personen
- Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten + 30 min. in de oven
- Benodigdheden: klein ovenschaaltje of 2 ramekins
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een klein ovenschaaltje of 2 ramekins in.
- Meng havermout, bakpoeder, zout in een kom.
- Klop ei, plantaardige melk, vanille en ahornsiroop los in een aparte kom.
- Voeg nat en droog bij elkaar en roer door.
- Spatel de abrikozen en pistachenoten erdoor.
- Schep in het ovenschaaltje en bak 25–30 minuten.
- Serveer warm met een lepel yoghurt of wat extra gehakte pistache.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met Havermout, Ahornsiroop, Vanille extract
Geef dit recept een beoordeling
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
Deel dit recept
Gebruikte ingrediënten

Abrikozen ongezwaveld stukjes

Wijnsteen bakpoeder (bio)

Pistachenoten gepeld ongebrand donkergroen

Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand

Pistachenoten gepeld ongebrand gruis

Zeezout fijn













Opmerkingen (0)