Avocado toast met pittige cashewnoten
Deze avocado toast met pittige cashewnoten is heerlijk als ontbijt of lunch, maar kan ook een heerlijk lichte maaltijd zijn!
10 min.

Avocado toast is al jarenlang een geliefd ontbijt of lunch voor velen, maar met een beetje creativiteit kun je het net dat extra beetje pit geven! Door pittige cashewnoten toe te voegen, krijgt je toast niet alleen een knapperige textuur, maar ook een verrassende smaakdimensie die de romige avocado perfect aanvult.
- Aantal porties: voor 2 personen
- Bereidingstijd: 10 min. + 12 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier, mes en een lepel
Bereidingswijze
- Toast de sneetjes brood voor 5-10 minuten in de oven op 170 graden.
- Meng de cashewnoten met de cajunkruiden, olijfolie en chilipoeder en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe dit in de oven voor ongeveer 12 minuten, tot dat de cashewnoten een kleurtje krijgen.
- Halveer de avocado en haal met de lepel eruit. Snijd beide helften in dunne plakken.
- Haal de cashewnoten uit de oven en laat heel even afkoelen. Hak ze dan grof.
- Beleg de toast eerst met een laagje cottage cheese, gevolgd door avocado en daarna de cashewnoten. Eet smakelijk!

Opmerkingen (0)