artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Aardappelsalade met pastinaak en tijm

Geplaatst op 7 november 2016 door De Voedzaak | 0 reacties

Steeds meer boeken en tijdschriften berichten er over: gezonde darmen zorgen voor een algehele goede gezondheid. De juiste voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Met name vezels doen de darmen een groot plezier. Daarom vandaag een vezelrijk recept om de darmen te doen dansen!

Ingrediënten
Voor 2 personen

500 gram biologische aardappels
2 pastinaken
3 á 4 kleine rode uien
3 eetlepels extra vierge olijfolie
2 eetlepels tijm
Zwarte peper
(Keltisch) zeezout

Optioneel: Rucola, veldsla of raapstelen

Bereiding
Benodigdheden: ovenschaal, spatels, een snijplank en scherp mes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aardappels en pastinaken goed schoon zodat er geen aarde meer op zit. Verwijder eventueel pitten en slechte plekken, maar laat de schil om zowel de aardappels als pastinaken zitten. Snij van de pastinaak de ‘kop’ er af en verdeel het in grove stukken. Doe dit ook met de aardappels en de uien en verdeel alle groenten over een ovenschaal.

Schenk de olijfolie over de groenten en verdeel de tijm er overheen. Strooi wat peper en (Keltisch) zeezout er bij en roer alles (met een spatel) zodat de olie en de kruiden goed verdeeld zijn. Zet tot slot de ovenschaal in de oven en laat de oven ongeveer 45 minuten het werk doen. Roer af en toe de aardappels en pastinaak om, zodat alle kanten goed garen.

Je kunt de salade koud serveren als bijgerecht, maar warm, net uit de oven, is het natuurlijk ook ontzettend lekker. Gebruik je het als maaltijdsalade, dan kun je eventueel nog wat sla en een handje noten er aan toevoegen.


Over De Voedzaak

Arianne Bakkenes is, naast coach in de jeugdhulpverlening, ook voedingsdeskundige, holistisch lifestylecoach, blogger en een enorme liefhebber van eten. Ze heeft zelf ervaren wat natuurlijke, onbewerkte voeding met je gezondheid doet en wil dat graag aan iedereen verkondigen. Met haar onderneming De Voedzaak geeft ze workshops op het gebied van gezonde voeding en schrijft ze bloggs over de kracht van puur natuur. Een feestje, bedrijfsuitje, borrel of een andere gelegenheid? Arianne verzorgt graag de verantwoorde 'bites'. Al haar maaltijden en hapjes zijn glutenvrij, E-nummervrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten geen dierlijke producten.

Deel dit artikel
Geef een reactie