Walnotentaart – Een simpel en heerlijk recept

3 reviews
20 min. + 40 min. oventijd
Walnotentaart – Een simpel en heerlijk recept

Voor deze heerlijke walnotentaart is slechts heel weinig nodig en de walnotentaart kan al binnen een uurtje klaar zijn. Daarnaast zijn walnoten super gezond! Ze zitten vol met onverzadigde vetten en antioxidanten.

Bereidingswijze:

Om de walnotentaart te maken moet eerst de over voorverwarmd worden op 210 graden. Hak de walnoten in fijngehakte stukjes en doe ze in een kom. Voeg een vijfde van de poedersuiker toe aan de kom.

Was vervolgens de appels, nadat de appels zijn geschild en het binnenste stuk is verwijderd kunnen ze in fijne stukjes worden geraspt.

Breek de eieren open en scheid het eiwit van de eierdooiers. Gooi het eiwit niet weg, dit is later nog nodig. Doe de eierdooiers in een kom en voeg de overige poedersuiker toe. Klop deze substantie totdat er en een dikke crème ontstaat. Voeg aan deze kom ook de walnoten met poedersuiker, geraspte appels en bloem toe. Klop in een nieuwe kom het eiwit totdat het goed stijf is. Schep het ontstane eiwitschuim door de kom met de walnoten en appels.

Vervolgens kan de springvorm gereed gemaakt worden met bakpapier. Schep het mengels in het bakpapier en stop het in de oven. Bak de walnotentaart 40 minuten, totdat de walnotentaart lichtbruin is. Daarna moet de walnotentaart nog 10 minuten nagaren. Als laatst kan de walnotentaart versierd worden met de overgebleven walnoten om vervolgens eindelijk te kunnen genieten van de walnotentaart!

Als je de verleiding kan weerstaan, kan je de walnotentaart eerst nog een dag laten staan. Zo trekt de smaak van de noten nog beter door in de taart. Geduld is een schone zaak. Voor de afwisseling kan de walnotentaart ook worden gemaakt met pecannoten of hazelnoten.

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (3)

Plaats een reactie