Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Hoe maak je walnotentaart?

3.9
(36)
20 min. + 40 min. oventijd
Hoe maak je walnotentaart?

Walnoten bevatten van nature onverzadigde vetten. Het vervangen van verzadigde vetten door onverzadigde vetten draagt bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.

  • Aantal porties: 1 taart
  • Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. oventijd + 12 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Een kom, mixer, springvorm, bakpapier, oven

Bereidingswijze

  1. Om de walnotentaart te maken moet eerst de oven voorverwarmd worden op 180 graden. Hak de walnoten in fijngehakte stukjes en doe ze in een kom. Voeg een vijfde van de poedersuiker toe aan de kom.
  2. Was vervolgens de appels, nadat de appels zijn geschild en het binnenste stuk is verwijderd kunnen ze in fijne stukjes worden geraspt.
  3. Breek de eieren open en scheid het eiwit van de eierdooiers. Gooi het eiwit niet weg, dit is later nog nodig. Doe de eierdooiers in een kom en voeg de overige poedersuiker toe. Klop deze substantie totdat er en een dikke crème ontstaat. Voeg aan deze kom ook de walnoten met poedersuiker, geraspte appels en bloem toe. Klop in een nieuwe kom het eiwit totdat het goed stijf is. Schep het ontstane eiwitschuim door de kom met de walnoten en appels.
  4. Vervolgens kan de springvorm gereed gemaakt worden met bakpapier. Schep het mengels in het bakpapier en stop het in de oven. Bak de walnotentaart 40 minuten, totdat de walnotentaart lichtbruin is. Daarna moet de walnotentaart nog 10 minuten nagaren. Als laatst kan de walnotentaart versierd worden met de overgebleven walnoten om vervolgens eindelijk te kunnen genieten van de walnotentaart!
  5. Als je de verleiding kan weerstaan, kan je de walnotentaart eerst nog een dag laten staan. Zo trekt de smaak van de noten nog beter door in de taart. Geduld is een schone zaak. Voor de afwisseling kan de walnotentaart ook worden gemaakt met pecannoten of hazelnoten.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Walnoten

Opmerkingen (52)

Plaats een reactie
+ Lees meer - Toon minder
Gebruikte ingrediënten
Biologische gepelde walnoten
Bio
Walnoten gepeld (bio)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 4,95

Biologische gepelde walnoten
Walnoten gepeld (bio)
300 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,95
 16,50/kg
650 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
8,95
 13,77/kg
4000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
54,95
 13,74/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
119,95
 12,00/kg