Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Verse toast met pindakaas

0
(0)
Zelf brood bakken is niet zo lastig en absoluut de moeite waard. Met dit recept maak je van vers brood een heerlijke pindakaas toast toren!
2 uur
Verse toast met pindakaas

Ben jij jouw standaard boterham met pindakaas zat? Duik dan de keuken in om deze verrukkelijke toast met pindakaas te bereiden. Van het brood tot het bouwen van de toasttoren: met dit recept maak je alles zelf. Wel zo lekker natuurlijk!

  • Aantal porties: één brood
  • Bereidingstijd: 2 uur + 25 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: mixer met deeghaken, mengkom, brood bakvorm, oven en bakkwastje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 ˚C hete lucht.
  2. Voeg de verse gist toe aan 300 ml lauwwarm water, zodat het volledig oplost.
  3. Hak de roomboter in kleine blokjes en voeg samen met het zout toe aan de gezeefde bloem.
  4. Kneed met je handen tot de boter compleet is verdwenen in de gezeefde bloem.
  5. Voeg beetje bij beetje de gist toe en kneed (evt. met een mixer met deeghaken) tot een gladde deegbal. Leg het deeg op het aanrecht en kneed het in de vorm van brood. Stop het deeg terug in de mengkom en laat ong. één uur rijzen onder een vochtige theedoek – tot het deeg is verdubbeld in volume. Gebruik je droge gist? Dan moet het deeg twee uur rijzen.
  6. Vet de bakvorm in met boter en stop het deeg in de bakvorm. Laat vervolgens weer rijzen onder een vochtige theedoek, tot het een beetje is gerezen.
  7. Mix de aquafaba, olie, amandelmelk en agave siroop in een klein kommetje door elkaar. Bestrijk het gerezen deeg met de mix en schuif het in de oven.
  8. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 ˚C en bak het brood gedurende 20-25 minuten gaar, zodat de korst een gouden kleur heeft.
  9. Voor nog meer glans bestrijk je het brood zodra het uit de oven komt met een beetje boter.
  10. Begin pas met aansnijden als het brood volledig is afgekoeld.
Toast met pindakaas
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met Tarwebloem, gedroogde gist, zout

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,09

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,09
 2,09/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 1,60/kg