Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Speltpizza

1 review
Eens zin in een totaal andere pizza dan standaard is? Probeer dan eens deze pizza met geïnspireerd door de Thaise keuken. Met een saus van pindakaas, veel groenten en afgetopt met een verse kruiden salade. Heerlijk fris voor de zomer!
Baktijd wordt geladen...
Speltpizza

Pizza is zo ontzettend leuk om zelf te maken en geloof mij, als je het een keer gedaan hebt wil je nooit meer anders. Een van de leuke dingen eraan is dat je helemaal los kan gaan met toppings! Voor deze pizza was ik geïnspireerd door de zomer en alle frisse smaken die erbij horen. Ik denk dan altijd meteen aan de Aziatische keuken. Plus: ik wilde mijn favoriete ingrediënt ever erin gebruiken en dat is pindakaas! Het klinkt misschien gek, maar probeer het eens.

  • Aantal porties: 2 pizza's
  • Bereidingstijd: 20 min. + 60 min. wachttijd + 20 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Snijplank, mes, weegschaal, bakplaat bekleed met bakpapier, blender

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van het pizzadeeg. Meng hiervoor alle ingrediënten voor het deeg in een grote mengkom. Kneed met de hand of de deeghaak van je mixer tot een soepel deeg. Met de hand duurt dit ongeveer 10-15 minuten.
  2. Vorm het deeg tot een bal en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plaats ongeveer een uur rijzen.
  3. Ondertussen heb je tijd om alle toppings voor te bereiden. Snij de groenten en maak de saus.
  4. Voor de saus meng je alle saus ingrediënten samen. Ik vond dit het makkelijkste gaan in een blender.
  5. Meng de avocado met de chilipeper, pinda’s, bosui, limoensap en verse kruiden. Zet aan de kant.
  6. Na 30 minuten ga je je oven voorverwarmen op de heetste stand. Meestal is dit tussen de 220-240C. Eventueel met een pizza steen erin.
  7. Als het deeg gerezen is, verdeel je het in twee bollen. Laat deze nog 15 minuten afgedekt rusten.
  8. Pak een bakplaat bekleed met bakpapier erbij en rol de eerst bol uit tot een pizza. Verdeel de helft van de saus erover en de helft van de wortel/rode ui/paprika en taugé. Doe hetzelfde voor de andere bol deeg.
  9. Bak de pizza in 10 minuten mooi goudbruin en knapperig.
  10. Top de pizza met de kruiden, avocado en sla mix. Lekker genieten!

Een extra lekkere pizza maken? Voeg wat mozzarella en (vegan) kipstukjes toe aan het beleg (eventueel gemarineerd in een satémarinade)!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Snacks recepten en getagged met Gember, Pindakaas

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn roze
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,75

Himalaya zout fijn roze
Himalaya zout fijn roze
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,75
 3,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Speltbloem
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Speltbloem
Speltbloem
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,75/kg
900 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
Special Price 2,25 Regular Price 2,70
 2,50/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,99
 2,99/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
52,50
 2,10/kg
Tapas Nuts Zwarte Peper Pinda's
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,95

Tapas Nuts Zwarte Peper Pinda's
Tapas Nuts Zwarte Peper Pinda's
300 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,95
 9,83/kg
3000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
21,95
 7,32/kg
Instant Gist
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Instant gist
Instant Gist
150 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
94,95
 9,50/kg
Pindakaas Vers Chili
Bio
Pindakaas Vers Chili (Biologisch) 500 gram
De Notenshop
Waardering:
88% of 100
3,95