Sinterklaas marmercake
Proef de magie van Sinterklaas met onze overheerlijke marmercake. Een luchtige cake die je brengt in echte Sinterklaasstemming!
70 min.

Deze feestelijke Sinterklaas marmercake combineert de klassieke smaken van een marmercake met een speelse soort rocky road topping. Perfect voor het vieren van Sinterklaasavond met vrienden en familie!
- Aantal: voor 1 cake
- Bereidingstijd: 15 min. + 50/60 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, cakevorm, mengkommen, mixer, spatel en een rooster
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
- Vet een cakevorm van ongeveer 25 cm in met boter en bestuif licht met bloem.
- Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig en romig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en meng goed na elke toevoeging. Roer de kwark en vanille-extract erdoor.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel en meng tot een glad beslag.
- Voeg 2/3 van het beslag toe aan de cakevorm, voeg aan het overige deel het cacaopoeder toe aan meng goed tot het volledig is opgenomen.
- voeg nu het chocolade beslag toe aan de cake vorm en gebruik een vorm of een satéprikker om voorzichtig erdoor de roeren zodat er een mooi marmerpatroon ontstaat
- Bak de marmercake in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of tot een satéprikker in het midden van de cake er schoon uitkomt.
- Laat de cake na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom samen met de poedersuiker tot stevige pieken.
- Smeer de slagroom over de afgekoelde cake en decoreer met kruidnoten, pepernoten, schuimpjes en ga zo nog maar even door, alles waar je trek in hebt kan erop!
- Serveer de Sinterklaas marmercake als een feestelijke traktatie. Geniet ervan!















Opmerkingen (0)