Sinterklaas Crack

Het ultieme feestelijke lekkernij voor pakjesavond!
Wie zegt dat lekkers bakken voor Sinterklaas ingewikkeld moet zijn? Deze Sinterklaas Crack is supermakkelijk te maken en zorgt gegarandeerd voor een glimlach bij jong en oud. Met een basis van krokante, gezouten crackers, gesmolten chocolade en vrolijke Sinterklaasversiering is dit het ideale recept om samen met de kinderen te maken én om op te smullen tijdens het uitpakken van de cadeautjes.
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten wachttijd
Benodigdheden: Oven, ovenschaal van ca. 15x25 cm, bakpapier, satéprikker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
- Bedek de bodem met de gezouten crackers.
- Les de repen chocolade bovenop de crackers en verdeel daarover de witte chocoladedruppels.
- Zet de schaal ongeveer 4 minuten in de oven, tot de chocolade is gesmolten (maar niet te vloeibaar)
- Trek met een satéprikker sierlijke lijntjes door de chocolade voor een marmer-effect.
- Strooi de stukjes Sinterklaas-chocolade, regenboogcrispies en koekjesstrooisel over de nog warme chocolade.
- Laat het geheel minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Breek of snijd de crack in stukken en serveer op een feestelijke schaal.
Tip: Deze Sinterklaas Crack is ook leuk om cadeau te doen, verpakt in een mooi zakje of blikje met lint!












Opmerkingen (0)