Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Rum cake

5
(1)
Een heerlijke cake voor tijdens de feestdagen, alhoewel deze rum cake de rest van het jaar net zo lekker smaakt! Top 'm af met noten en suiker.
20 min. + 40 min. oventijd
Rum cake

Deze heerlijke cake bestaat uit twee soorten beslag: aan één deel wordt cacao toegevoegd. Hierdoor krijgt de cake een leuk effect én smaakt 'ie natuurlijk extra lekker! Voor een rum cake werden er oorspronkelijk maandenlang vruchten in rum geweld en daarna aan het beslag toegevoegd, maar in dit recept wordt gebruikgemaakt van een glaasje rum. Wel zo makkelijk!

  • Aantal porties: 16
  • Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: handmixer, bakvorm en twee kommen

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem, voeg suiker, een snufje zout, bakpoeder en vanille toe.
  2. In de tweede kom meng je de sojamelk, rum en olie. Giet vervolgens alles bij de bloem.
  3. Meng alles door elkaar om een meer vloeibaar beslag te maken dat gemakkelijk te gieten is. Mix tot de laatste sporen van bloem verdwenen zijn en niet verder.
  4. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Voeg twee eetlepels cacao toe aan één deel en meng op- nieuw. Dit beslag wordt iets dikker na het toevoegen van cacao, dus voeg een beetje sojamelk toe om het weer vloeibaarder te maken. Begin met één eetlepel melk en voeg meer toe indien nodig.
  5. Vet de cakevorm in met plantaardige boter en bloem deze licht zodat de cake er na het afkoelen gemakkelijk uit komt.
  6. Nu kun je het beslag naar eigen smaak in de vorm leggen. Je kunt beginnen met het lichte beslag en daarna het chocoladedeeg toevoegen. Je kunt het met een spatel zachtjes vermengen!
  7. Bak de cake ongeveer 40-45 minuten op 180 graden hete lucht.
  8. Controleer de cake na 40 minuten met een satéprikker. Als de satéprikker er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake even afkoelen alvorens je hem uit de vorm stort. Bestuif de cake daarna met suiker en noten.
Rum cake recept
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Cacaopoeder, Vanille extract, Tarwebloem

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Cacaopoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,50

Cacaopoeder
Cacaopoeder
350 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,50
 15,71/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
249,95
 10,00/kg
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,75
 1,75/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,09
 2,09/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
32,95
 1,65/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg