Rozemarijn Bloedsinaasappel Tulband Cake

1 review
Deze tulband cake met een hint rozemarijn is niet alleen heerlijk maar ook erg gezond!
1 uur en 50 min.
Rozemarijn Bloedsinaasappel Tulband Cake
  • Aantal porties: Voor 1 tulband
  • Bereidingstijd: 1 uur en 50 min.
  • Keukenbenodigdheden: Oven, tulband cakevorm, citruspers (optioneel), sauspan, garde, 2 mengkommen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Rasp de sinaasappels en pers sinaasappels met een citruspers.
  3. Verwarm de sap samen met de takjes rozemarijn in een sauspannetje op laag vuur voor ongeveer 20 minuten tot je zo'n 200 ml sap overhoudt. 
  4. Meng in een grote mengkom de eiwitten, kokosolie, yoghurt, amandelmelk, vanille extract en sap.
  5. Meng in een aparte kom de bloem, maanzaad, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, bak soda en zout.
  6. Voeg de bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten. 
  7. Giet het beslag in een ingevette tulband cakevorm.
  8. Bak de cake in de oven gedurende 50 minuten.
  9. Laat de cake voor minstens 30 minuten afkoelen
  10. Smelt de witte chocolade met de boter en amandelmelk au-bain marie.
  11. Decoreer de cake met het glazuur en rozemarijntakjes.
Rozemarijn-Bloedsinaasappel-Tulband-Cake
Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Cakerecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie