Romige courgettesoep met cashewnoten

1 review
Een heerlijk romige courgettesoep met een knapperige touch van cashewnoten!
20 min. + 15 min. kooktijd
Romige courgettesoep met cashewnoten

Deze courgettesoep is voor mij een echt familierecept. Mijn moeder en zusje maken het graag met altijd dezelfde ingrediënten als basis. Precies afwegen doen ze niet aan, maar het smaakt elke keer weer verrassend lekker. Gezien het zo goed in de smaak valt bij ons en vele anderen die mee-eten, besloot ik het recept eens te maken en alle ingrediënten af te wegen. Zo mogen hopelijk vele anderen ook zo enorm genieten van een heerlijke soep.

Wat deze courgettesoep zo romig maakt zijn de cashewnoten. Hierdoor hoeft geen room aan te pas te komen.

  • Aantal porties: Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 20 min. voorbereiding + 15 min. kooktijd
  • Keukenbenodigdheden: Grote pan, snijplank en mes, spatel en een staafmixer

Aan de slag!

  1. Snipper de rode ui, maak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes.
  2. Zet de pan op het vuur en doe hierin een scheutje olie.
  3. Fruit de ui en de knoflook.
  4. Voeg de courgette toe aan de pan en schep dit een aantal keren door met de spatel.
  5. Doe het water en de blokjes bouillon in de pan en breng het aan de kook.
  6. Kook het geheel voor ongeveer 15 minuten (tot de courgette gaar is). Voeg in de laatste 3 minuten de cashewnoten toe.
  7. Haal de pan van het vuur en maak alles met de staafmixer fijn.
  8. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met extra cashewnoten en peterselie. Serveer de soep met focaccia!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie