Red velvet cheesecake brownies

0
(0)
Red velvet cheesecake brownies zijn een heerlijke combinatie van drie populaire desserts: brownies, red velvet cake en cheesecake
15 min. + 20 min. oventijd
Red velvet cheesecake brownies

Ze hebben een rijke, fudgy textuur met de herkenbare smaak van red velvet – een subtiele mix van cacao en vanille met een lichte zuurgraad.

  • Aantal porties: Voor 9 porties
  • Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden + 20 minuten bakken
  • Keukenbenodigdheden: oven, vierkante bankvorm, handmixer en grote mengkom
  1. Zet alle ingrediënten klaar, verwarm je oven voor op 160°C en vet een vierkante bakvorm of brownievorm in. Bekleed deze met bakpapier.

2. Smelt de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Giet de gesmolten boter over de chocolade en laat dit één minuut staan zodat de chocolade smelt. Roer daarna goed door tot alles volledig gemengd is en zet het opzij om iets af te koelen.

3. Klop in een aparte grote kom de suiker, vanille en eieren tot een luchtig en licht mengsel (ongeveer 3 minuten). Dit zorgt voor die karakteristieke, gebarsten bovenkant van de brownies.

4. Gebruik een spatel om het boter-chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel te vouwen.

5. Voeg de bloem, espressopoeder en zout toe en vouw dit voorzichtig door het beslag tot het net gemengd is. Let op dat je niet te veel roert.

6. Voeg vervolgens de rode kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur hebt bereikt.

7. Giet het browniebeslag in de beklede bakvorm en strijk het glad.
8. Maak de cheesecake swirl door in een middelgrote kom de roomkaas, vanille en suiker te kloppen tot een glad mengsel. Voeg het ei toe en klop kort tot alles net gemengd is.

9. Lepel het cheesecake mengsel in grote klodders over het brownie beslag.

10. Gebruik een mes of satéprikker om een swirly patroon te creëren. Roer niet te veel, zodat de twee mengsels duidelijk zichtbaar blijven.

11. Bak de brownies 20-25 minuten voor een extreem fudgy resultaat. Laat ze volledig afkoelen (het liefst een nacht in de koelkast) voordat je ze in 9 grote of 16 kleinere stukken snijdt.

Snijdt in stukken en geniet ervan!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Chocolade, Vanille extract, Pure chocolade

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Callebaut Chocolade druppels puur 70,5%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 10,95

Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 70,5%
test
Callebaut Chocolade druppels puur 80%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 12,50

Callebaut Chocolade Druppels Puur 80%
Callebaut Chocolade druppels puur 80%
test
Tarwebloem gebak (bio)
Bio
Tarwebloem gebak (bio)
De Notenshop
Waardering:
99% of 100

Vanaf 2,95

Tarwebloem gebak (bio)
Tarwebloem gebak (bio)
test
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
test
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker
test
Chat with us