20% korting op gebrande noten! Alleen 25 & 26 juli   |  OP = OP

Elke 2e pot Verse pindakaas bio met -50% korting! Klik hier!

Pistache frambozen cake met roomkaas frosting

0
(0)
Een heerlijke pistache frambozencake met roomkaas, perfect voor op de paastafel of als je er gewoon zin in hebt!
20 min. + 45 min. baktijd
Pistache frambozen cake met roomkaas frosting

Glutenvrije pistache frambozen cake met stukjes chocolade en een roomkaas frosting. Een heerlijke luxe cake die zo in de oven staat en smaakt naar de lente!

De combinatie van frambozen, pistache en chocolade is top. Combineer dit in een cake en je hebt een echte verwennerij. De frambozen maken de cake lekker friszoet, de pistachenootjes zorgen voor een lekkere bite en ja dit combineert gewoon goed met pure chocolade. Vervolgens de roomkaas frosting met pistache creme erdoorheen maakt de cake helemaal af.

  • Aantal porties: voor 10 plakken
  • Bereidingstijd: 20 min. + 45/50 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: cakevorm met bakpapier, mesje, mengkom, lepel, satéprikker en een mixer.

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de cake. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Hak de pistachenootjes grof en de chocolade.
  3. Roer de eieren met de melk en de yoghurt goed door elkaar en meng daar de havermeel, amandelmeel, suiker, vanille, zout en bakpoeder doorheen.
  4. Schep vervolgens de chocolade en de nootjes door het beslag.
  5. Meng de frambozen met de maïzena.
  6. Los vervolgens de baking soda op in de appelazijn en meng dit door je beslag.
  7. Schep de helft van je beslag in het cakeblik en verdeel hier de frambozen overheen. Dek de frambozen af met de rest van het beslag. Roer met een satéprikker door je beslag, zodat de frambozen een beetje verdelen en schuif je cake in de oven voor 45 a 50 minuten totdat je cake goudbruin en gaar is.
  8. Laat je cake helemaal afkoelen voordat je de frosting op de cake schept.
  9. Maak de frosting door de boter op kamertemperatuur te mixen met de roomkaas, poedersuiker en pistachepasta. Dit kun je in de koelkast bewaren totdat je de cake gaat serveren.
  10. Garneer je cake met de frosting en eventueel nog wat gesmolten chocolade, pistachepasta en vers fruit!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Pistachenoten, Havermeel

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten ongebrand
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 6,95

Pistachenoten ongebrand
Pistachenoten ongebrand
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,95

Amandelmeel
Amandelmeel
Kokosbloesemsuiker (bio)
Bio
Kokosbloesemsuiker (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 6,95

Kokosbloesemsuiker (bio)
Kokosbloesemsuiker (bio)
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Vanillepoeder
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 19,95

Niet op voorraad
Vanillepoeder
Vanillepoeder
Baking soda bicarbonaat
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,49

Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda bicarbonaat
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
Pistachepasta vers 300 gram
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
9,95
Appelazijn biologisch
Bio
Appelazijn (bio) 1000 ml
De Notenshop
Waardering:
98% of 100
4,49
Chat with us