Piri piri seitan

0 review
Zelf seitan maken, nee dat is moeilijk en veel werk. Een antwoord wat ik vaak voorbij zie komen. Maar seitan maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Dit recept is de reden dat ik altijd een zak tarwegluten in huis heb en hiermee tover je echt binnen 20 minuten een simpele, voedzame maaltijd op tafel. In dit recept gebruik ik Piri Piri kruiden, maar vervang deze gerust door Tex Mex kruiden of BBQ kruiden.
Baktijd wordt geladen...
Piri piri seitan

Wat is er leuker dan iemand verrassen met een huisgemaakte maaltijd? Hoe fijn is het als die maaltijd simpel is om te maken en er toch indrukwekkend uitziet. Bonus: Het is high protein en ook nog eens gezond.

  • Aantal porties: 2-4 porties
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 30-40 minuten baktijd + 60 minuten wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Grote kom, snijplank, mes, weegschaal, stoommandje, pan, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de seitan. Mix hiervoor alle ingrediënten voor de seitan behalve het water.
  2. Voeg het water toe aan de seitanmix en meng alles door elkaar met een lepel totdat het een bal vormt.
  3. Kneed de seitan nog 5 minuten door met je hand.
  4. Maak nu je stoommandje gereed. Zodra het water goed kookt en je klaar bent om te stomen. Scheur je stukjes van de seitan af. Verdeel deze in één laag over het stoommandje. De seitan zal een beetje uitzetten tijdens het stomen.
  5. Stoom de seitan voor 10 minuten.
  6. In de tussentijd kun je de marinade klaarzetten. Pro tip gebruik hiervoor de kom waar je de seitan in gemaakt hebt om afwas te besparen.
  7. Zodra de 10 minuten voorbij zijn, haal je de seitan eruit en meng je deze met de marinade.
  8. Laat de seitan minimaal 60min marineren, een hele nacht in de koelkast kan ook.
  9. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de seitan al roerend voor 10 minuten. Totdat de buitenkant een lekker kleurtje heeft gekregen.
  10. Serveer in een platbrood met de sla, komkommer, granaatappel en wat verse kruiden.

Bonus tips:

Ik had nog wat marinade over en had mijn ovenfriet even met de marinade gemengd voor het afbakken. Hierdoor heb je heerlijke piri piri frietjes als side dish.

Vind je de piri piri marinade erg pikant? Serveer het dan met wat tzatziki of een yoghurt sausje van yoghurt, knoflook en wat citroensap.

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Hoofdgerecht recepten

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Zwart Sesamzaad
Bio
Zwart Sesamzaad (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,25

Zwart Sesamzaad
Zwart Sesamzaad (Biologische)
250 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,25
 9,00/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,75
 6,75/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
138,95
 5,56/kg
Tarwegluten
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,45

Tarwegluten
Tarwegluten
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,45
 6,13/kg
800 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 3,75 Regular Price 4,00
 4,69/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,75
 4,75/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
84,95
 3,40/kg
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,65
 1,65/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 1,50 Regular Price 1,65
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
32,50
 1,30/kg
Smoked Paprika (Biologische) 50 gram
Bio
Smoked Paprika (Biologische) 50 gram
Natural Temptation
Waardering:
97% of 100
3,99
Olijfolie EXTRA VIERGE (500 ml)
Bio
Olijfolie EXTRA VIERGE (500 ml)
Your Organic Nature
Waardering:
95% of 100
5,79
Piri Piri Kruiden (390 gram)
-34%
Piri Piri Kruiden (390 gram)
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
Special Price 2,95 Regular Price 4,50
Niet op voorraad