Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Piri piri seitan

0
(0)
Zelf seitan maken, nee dat is moeilijk en veel werk. Een antwoord wat ik vaak voorbij zie komen. Maar seitan maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Dit recept is de reden dat ik altijd een zak tarwegluten in huis heb en hiermee tover je echt binnen 20 minuten een simpele, voedzame maaltijd op tafel. In dit recept gebruik ik Piri Piri kruiden, maar vervang deze gerust door Tex Mex kruiden of BBQ kruiden.
20 min. + 30 min. baktijd + 60 min. wachttijd
Piri piri seitan

Wat is er leuker dan iemand verrassen met een huisgemaakte maaltijd? Hoe fijn is het als die maaltijd simpel is om te maken en er toch indrukwekkend uitziet. Bonus: Het is high protein en ook nog eens gezond.

  • Aantal porties: 2-4 porties
  • Bereidingstijd: 20 min. + 30-40 min. baktijd + 60 min. wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Grote kom, snijplank, mes, weegschaal, stoommandje, pan, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de seitan. Mix hiervoor alle ingrediënten voor de seitan behalve het water.
  2. Voeg het water toe aan de seitanmix en meng alles door elkaar met een lepel totdat het een bal vormt.
  3. Kneed de seitan nog 5 minuten door met je hand.
  4. Maak nu je stoommandje gereed. Zodra het water goed kookt en je klaar bent om te stomen. Scheur je stukjes van de seitan af. Verdeel deze in één laag over het stoommandje. De seitan zal een beetje uitzetten tijdens het stomen.
  5. Stoom de seitan voor 10 minuten.
  6. In de tussentijd kun je de marinade klaarzetten. Pro tip gebruik hiervoor de kom waar je de seitan in gemaakt hebt om afwas te besparen.
  7. Zodra de 10 minuten voorbij zijn, haal je de seitan eruit en meng je deze met de marinade.
  8. Laat de seitan minimaal 60min marineren, een hele nacht in de koelkast kan ook.
  9. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de seitan al roerend voor 10 minuten. Totdat de buitenkant een lekker kleurtje heeft gekregen.
  10. Serveer in een platbrood met de sla, komkommer, granaatappel en wat verse kruiden.

Bonus tips:

Ik had nog wat marinade over en had mijn ovenfriet even met de marinade gemengd voor het afbakken. Hierdoor heb je heerlijke piri piri frietjes als side dish.

Vind je de piri piri marinade erg pikant? Serveer het dan met wat tzatziki of een yoghurt sausje van yoghurt, knoflook en wat citroensap.

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Hoofdgerecht recepten

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie