Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Marshmallows

0
(0)
Maak nu zelf de lekkerste marshmallows in allerlei kleuren en smaken!
30 min.
Marshmallows

Voor je het weet zit jij deze Koningsdag met een kraampje zelfgemaakte oranje kokos-marshmallows of spekkies in de kleuren van de Nederlandse vlag. Want met ons basisrecept voor marshmellows kun je je creativiteit de vrije loop laten. Maak marshmallows in allerlei kleuren en smaken: amandel, chocolade, koffie, kokos, oranjebloesem, thee of een lekkere fruitsmaak, alles kan wanneer je zelf marshmallows maakt!

Dit is best een uitdagend recept, waarbij je precies te werk moet gaan om ervoor te zorgen dat de suikersiroop de juiste temperatuur bereikt zonder te kristalliseren. Het is handig om een keukenthermometer te gebruiken en pas goed op want de suikersiroop is erg heet.

  • Aantal porties: 10 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Keukenbenodigdheden: bakvorm 20x30 cm, bakpapier, bakkwastje, keukenthermometer, mixer, bakspatel, zeefje.

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Leg de blaadjes gelatine een-voor-een in een diep bord met koud water en laat 15 minuten staan.
Ingredienten

2. Breng de kristalsuiker, glucose en water in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook. Laat rustig doorkoken tot een temperatuur van 120º C is bereikt. Roer de suiker tussentijds niet door.

Mengsel

3. Vet intussen een bakvorm in met een drupje neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie). Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet ook de binnenkant licht in met olie. Dit gaat het makkelijkste met behulp van een bakkwastje.

bakvorm

4. Zet het vuur uit en giet de suikerstroop voorzichtig in de kom van de mixer, dit gaat het makkelijkste met behulp van een bakspatel. Let goed op want de suikerstroop is erg heet. Haal de gelatine uit het water, knijp uit en roer de blaadjes (zonder de rest van het water) door de warme suikerstroop. Zet de mixer voorzichtig aan en klop het mengsel 5-10 minuten op een hoge stand tot het dik, luchtig en duidelijker lichter van kleur is en de kom niet meer heet aanvoelt. Voeg halverwege de vanille of andere smaakmakers en kleurstof naar wens toe.

Mengsel

5. Schep de zachte marshmallowmassa met behulp van een schone bakspatel in de bakvorm. Of doe de nog zachte marshmallow over in een ingevette spuitzak en spuit het op op ingevet bakpapier om ronde marshmallows of marshmallows in andere vormen te maken. Laat de marshmallows liefst 24 uur opstijven op kamertemperatuur of zet ze een paar uur in de koelkast om het proces te versnellen.

Mengsel in bakvorm

6. Zeef gelijke delen poedersuiker en maïzena door elkaar en bestuif een snijplank er royaal mee. Leg de plak marshmallows ondersteboven op de snijplank en trek voorzichtig het bakpapier eraf. Bestuif de marshmallows en een groot keukenmes royaal met de maïzena-poedersuiker en snijd in blokken. Wentel de gesneden marshmallows door de rest van de maïzena-poedersuiker om plakken te voorkomen. Voor het beste resultaat laat je de marshmallows los van elkaar nog een dagje drogen op kamertemperatuur. Voor die tijd mag er natuurlijk al wel uitgebreid geproefd worden!

Marshmallows

Kokos-marshmallows, marshmallows met eiwit en andere variaties

Het leuke van zelf marshmallows maken is dat je ze in allerlei vormen, kleuren en smaken kunt uitvoeren. Zo kun je het water van tevoren infuseren met een smaak door bijvoorbeeld thee of koffie te gebruiken. Of vervang een deel van het water en de suiker door een lekkere siroop of vruchtenpuree. In plaats van klassieke vanille kun je natuurlijk ook een andere smaakstof aan het recept toevoegen, zoals oranjebloesem of amandelextract. En met een drupje levensmiddelenkleurstof voorzie je de marshmallows van een leuk kleurtje. Dit geeft een extra bijzonder effect wanneer je lagen marshmallows in verschillende kleuren boven op elkaar maakt.

Na het snijden rollen we de marshmallows door een mix van poedersuiker en maïzena om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Hier kun je ook een gekleurd fruitpoeder aan toevoegen, of vervang het door cacao voor chocolade marshmallows. Het is ook heerlijk om de marshmallows van een laagje fijne suiker of kokosrasp te voorzien. En in plaats van in een bakblik kun je de marshmallows ook opspuiten in toefjes, rozetten of lange banen (die je later weer in stukjes snijdt of knipt).

Voor dit recept gaan we uit van blaadjes gelatine, die in Nederlandse supermarkten het meest gangbaar zijn. De sterkte van gelatineblaadjes of poeder kan in andere landen verschillen. Vaak staat op de verpakking aangegeven hoeveel gelatine nodig is om 1 liter vloeistof te binden. Ga voor dit recept uit van een hoeveelheid gelatine voor 0,75 L vloeistof.

De glucose in dit recept voorkomt dat de suiker kristalliseert wanneer je de koude gelatine toevoegt. Je kunt het vervangen door een andere vloeibare suikersoort, zoals agavesiroop of honing of desnoods door gelijke delen suiker en water. Door de warme suikermassa toe te voegen aan opgeklopt eiwit krijg je een extra luchtige, meer meringue-achtige marshmallow.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bijgerechten, Feestelijke recepten en getagged met Vanille extract, poedersuiker, kristalsuiker

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,45
 4,90/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
82,95
 3,32/kg
Zonnebloemolie
Bio
Zonnebloemolie Biologische (250 ml)
De Notenshop
Waardering:
87% of 100
2,25