Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Maandzaad knoedels

5
(1)
Knoedels zijn vooral populair in Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië. Met dit recept haal jij deze heerlijke aardappeldeegballetjes gewoon naar jouw keuken in Nederland!
60 min.
Maandzaad knoedels

Knoedels?! Een knoedel is een balletje dat wordt gemaakt van pastadeeg, aardappeldeeg of brooddeeg. Met dit recept maak je aardappelknoedels: gemaakt van aardappeldeeg dus! Je brengt de broodjes verder op smaak met gemalen maanzaad. Deze knoedels serveer je het beste als bijgerecht bij vlees, kip of paddenstoelen.

  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 60 min.
  • Keukenbenodigdheden: twee mengkommen, kookpan, dunschiller en fijne rasp

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon en kook daarna tot ze zacht zijn (tussen de 30 en 45 min.)
  2. Vermaal ondertussen de maandzaad en meng met de poedersuiker in een diep bord
  3. Laat de aardappelen afkoelen, schil ze helemaal schoon en rasp ze op een fijne rasp
  4. Voeg het griesmeel, zout en tarwebloem toe aan de geraspte aardappelen, kneed tot een plakkerig deeg en verdeel in 4 gelijke stukken
  5. Verdeel elk kwart weer in kleine reepjes, de knoedels (ongeveer 3 cm lang en 1 cm dik)
  6. Kook de knoedels beetje bij beetje gaar in een pan met ruim kokend water en een snuf zout, gemiddeld hebben de knoedels 1-2 minuten nodig (zodra ze drijven, zijn ze gaar)
  7. Haal de knoedels uit het water en bestrijk met de boter
  8. Rol de knoedels daarna door het gemalen maanzaad
  9. Serveer als bijgerecht bij een vlees- of kipgerecht, eet smakelijk!
Maanzaad knoedels
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bijgerechten, Dieet en getagged met Tarwebloem, Zout, Zeezout

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Tarwebloem patent
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,75

Niet op voorraad
Tarwebloem patent
Tarwebloem patent
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker