Maandzaad knoedels
Knoedels zijn vooral populair in Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië. Met dit recept haal jij deze heerlijke aardappeldeegballetjes gewoon naar jouw keuken in Nederland!
60 min.
![Maandzaad knoedels Maandzaad knoedels](https://www.denotenshop.nl/wp/wp-content/uploads/2023/03/DSC05864-1-scaled.jpg)
Knoedels?! Een knoedel is een balletje dat wordt gemaakt van pastadeeg, aardappeldeeg of brooddeeg. Met dit recept maak je aardappelknoedels: gemaakt van aardappeldeeg dus! Je brengt de broodjes verder op smaak met gemalen maanzaad. Deze knoedels serveer je het beste als bijgerecht bij vlees, kip of paddenstoelen.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 60 min.
- Keukenbenodigdheden: twee mengkommen, kookpan, dunschiller en fijne rasp
Bereidingswijze
- Boen de aardappelen schoon en kook daarna tot ze zacht zijn (tussen de 30 en 45 min.)
- Vermaal ondertussen de maandzaad en meng met de poedersuiker in een diep bord
- Laat de aardappelen afkoelen, schil ze helemaal schoon en rasp ze op een fijne rasp
- Voeg het griesmeel, zout en tarwebloem toe aan de geraspte aardappelen, kneed tot een plakkerig deeg en verdeel in 4 gelijke stukken
- Verdeel elk kwart weer in kleine reepjes, de knoedels (ongeveer 3 cm lang en 1 cm dik)
- Kook de knoedels beetje bij beetje gaar in een pan met ruim kokend water en een snuf zout, gemiddeld hebben de knoedels 1-2 minuten nodig (zodra ze drijven, zijn ze gaar)
- Haal de knoedels uit het water en bestrijk met de boter
- Rol de knoedels daarna door het gemalen maanzaad
- Serveer als bijgerecht bij een vlees- of kipgerecht, eet smakelijk!
![Maanzaad knoedels](https://www.denotenshop.nl/wp/wp-content/uploads/2023/03/DSC05864-scaled.jpg)
Opmerkingen (0)