Koolhydraatarme no bake bounty taart

0 review
Dit koolhydraatarme dessert kan niet missen tijdens de feestdagen. Blaas jouw bezoek omver met dit heerlijke nagerecht!
Baktijd wordt geladen...
Koolhydraatarme no bake bounty taart

Wil jij met bijvoorbeeld een etentje of met kerst een snelle dessert op tafel toveren? Met deze no-bake bounty taart kan dat. De bodem is gemaakt van amandel schaafsel, geraspte kokos, gesmolten roomboter en een stroopvervanger. Dit kan een suikervrije variant zijn of als je hier wat minder op let, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een lekkere maple syrup. De bodem moet even opstijven in de koelkast maar in die tijd kun je prima de vulling maken. 

De eerste vulling lijkt op een bounty vulling. Denk aan roomkaas met geraspte kokos en zoetstof. Daarop komt dan nog een chocolade mousse laagje, gemaakt van roomkaas, zoetstof, cacao en gesmolten chocolade. 

Tot slot kun je de bounty taart afmaken met cacao poeder. Zo lijkt het een waar culinair toetje die je zelf thuis kunt maken. Door de verschillende lagen, heb je ook verschillende structuren en smaken. 

  • Aantal porties: 14 repen
  • Bereidingstijd: 30 min. + 90 min. koeltijd
  • Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer, weegschaal, cakevorm 25 ø, bakpapier of huishoudfolie, spatel, steelpan en keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de bodem. Doe de amandelen en de geraspte kokos in een keukenmachine en pulseer kort. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en pulseer tot alles is gemengd. Bekleed een cakevorm met huishoudfolie of bakpapier en verdeel de amandelmengsel over de bodem. Druk goed aan met een lepel en zet in de koelkast.
  2. Week de gelatineblaadjes voor minimaal 10 minuten in koud water. Voeg vervolgens de roomkaas, mild&cream, erythritol poeder en vanille extract toe aan een mengkom. Mix dit romig op. Verwarm 30 ml water en smelt de gelatineblaadjes hierin. Voeg dit vervolgens al mixend toe aan de vulling. Haal de cakevorm uit de koelkast. Vervolgens spatel je de geraspte kokos erdoor en schept de vulling daarna op de amandel bodem. Zet weer even in de koelkast.
  3. Voeg alle ingredienten, behalve de chocolade, toe aan een mengkom. Mix dit romig op. Smelt vervolgens de chocolade in een steelpan of in de magnetron. Schenk dit in een dun straaltje bij de vulling tot het goed gemengd is. Haal de cakevorm weer uit de koelkast en spatel de chocolade mousse over de bounty laag. Verdeel voorzichtig over de bounty laag. Let op, de chocolade laag is maar een dun laagje.
  4. Zet nu de bounty taart voor minimaal 90 minuten in de koelkast. Daarna kun je hem afmaken met cacaopoeder en in ca 14 repen snijden. 
  5. Bewaren in de koelkast of per stuk invriezen. Doe dit dan wel voordat je de cacaopoeder erover strooit. 
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Cacaopoeder, erythritol, geraspte kokos

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie