Koolhydraatarme giant cookie

Deze reusachtige, boterzachte cookie is alles wat je verlangt van een echte traktatie. Krokant aan de randen, heerlijk chewy van binnen en bomvol smaak. Gemaakt met amandelmeel in plaats van tarwebloem en suikervrije chocolade en erythritol als zoetmiddel, past deze koek perfect binnen een koolhydraatarm of keto voedingspatroon.
De frisse sinaasappelrasp zorgt voor een subtiel citrus accent dat prachtig samengaat met de zoetzure cranberry’s en de pistachenoten. Een luxe combinatie die van elke hap een feestje maakt, zonder schuldgevoel!
- Aantal porties: 30 stukken
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + 45 min. in de oven
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, weegschaal, spatel, ronde bakvorm en oven
- Voedingswaarden per punt: 112 kcal | 3.6 g koolhydraten | 1.9 g eiwit | 10.2 g vet | 1.0 g vezels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C hete lucht en vet de ronde bakvorm (ongeveer 20 cm doorsnede) in. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Mix de roomboter romig op en voeg daarna de poedersuiker toe. Als dit goed gemengd is, voeg je het amandelmeel toe.
- Spatel tot slot de overige ingrediënten toe en leg die voor 60 minuten in de koelkast.
- Verdeel de helft van het beslag in de bakvorm en bak 45 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen. Herhaal stap 4 met de rest van het beslag en je hebt 2 giant cookies.
















Opmerkingen (0)