Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Koolhydraatarme cookie sticks

0
(0)
Een eenvoudig recept, maar altijd een succes. Deze koolhydraatarme cookie sticks maak je door alles met elkaar te mengen en dan in de koelkast te laten rusten. Als het koekjesdeeg weer afgekoeld is, kun je ze goed vormen naar wens! In dit geval zijn het cookie sticks geworden die gedoopt zijn in chocolade!
15 min. + 30 min. koeltijd + 12 min. oventijd
Koolhydraatarme cookie sticks

De koolhydraatarme cookie sticks zijn heerlijk bros van structuur, precies zoals je een shortbread koekje verwacht. In het Nederlands zou je ze ook kunnen kennen als zandkoekjes. Door mini chocolate chips in je deeg te verwerken, krijg je niet alleen een brosse structuur, maar ook een bite van de chocolate chips erin. Ben je gek op (suikervrije) witte chocolade of melk chocolade? Gebruik dat dan in plaats van de pure chocolade, zo kun je leuk varieren. 

  • Aantal: 20 koekjes
  • Bereidingstijd: 15 min. + 30min koelkast + 12 min oven
  • Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, bakpapier, huishoudfolie, bakvorm 20cm, oven.

Bereidingswijze

  1. Haal de roomboter minimaal 30 min. van te voren uit de koelkast en bekleed een vierkante bakvorm (20 cm) met bakpapier. 
  2. Voeg de roomboter, eigeel, amandelmeel, kokosmeel, Frost, zout en vanille-extract toe aan een mengkom. Meng dit met deeghaken of met je handen tot een egale deegbal. Kneed vervolgens de chocolate chips erdoor. Druk het deeg uit in de bakvorm en bekleed met huishoudfolie. Leg 60 min. in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en bekleed een baklplaat met bakpapier. Haal de deeg uit de koelkast en verwijder de bakvorm. Snij het deeg door de helft en daarna beide kanten in 10 repen. Leg de repen op het bakpapier en bak ze 12 min. in de oven.
  4. Laat de cookies buiten de oven volledig afkoelen en smelt daarna de chocolade au bain-marie. Bekleed een snijplank met bakpapier. Dip de cookie sticks in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Herhaal deze stappen tot alle 20 sticks in de chocolade gedipt zijn. Zet de snijplank 30 min. in de koelkast. Daarna zijn de cookie sticks klaar om in een trommel te bewaren op een droge koele plek. 
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Bijgerechten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95